Weetjes over luchtzuiveraars | Therapy Air luchtreinigers

Weetjes over luchtzuiveraars

U bent op zoek naar een luchtzuiveraar, maar u weet hier helemaal niets over? Ontdek in dit artikel wat een luchtzuiveraar is en maak kennis met de kwaliteitsvolle luchtzuiveraars van Therapy Air.

Ontdek onze luchtzuiveraar modellen en vraag onze prijzen met expert advies aan:

Luchtreiniger therapy air - Weetjes over luchtzuiveraars

Stap 1 van 2

Weetjes over luchtzuiveraars

Weetjes over luchtzuiveraars

Een korte geschiedenis van luchtzuiveraars

Heeft u een luchtzuiveraar in uw kantoor of huis? Prikkelt het uw nieuwsgierigheid over hoe het werkt? Het is gemakkelijk om een luchtzuiveraar te verwarren met een van de recente wetenschappelijke doorbraken. De moderne functies en mogelijkheden kunnen u misleiden. Zo kunt u haastig concluderen dat het een van de successen van de afgelopen eeuw is.

Als u de geschiedenis van luchtzuiveraars wilt begrijpen, kunt u dit artikel doornemen. Het geeft alle details over luchtzuiveraars. Hoe ze begonnen, de revolutie en recente innovaties. Deze lectuur geeft u een beeld van luchtzuiveraars van de vroege tot de moderne tijd.


Luchtzuiveraars

Luchtzuiveraars


Beginstadium van luchtzuiveraars: 18e eeuw

Volgens de geschiedenis gaan luchtzuiveraars terug tot de 18e eeuw. In die tijd bloeiden de economieën en was de industrialisatie op haar hoogtepunt. Industrie was de motor achter duizenden banen en welvarende economieën.

In deze eeuw was steenkool de voornaamste energiebron. Het leverde warmte en energie voor treinen en andere machines. Het gebruik van steenkool bracht echter kosten met zich mee. Luchtvervuiling tierde welig. De bijproducten van het verbranden van steenkool waren smog en stank. De mensen leden dus onder de gevolgen van de luchtverontreiniging.

Er was behoefte aan snelle actie. Wetenschappers moesten manieren bedenken om de lucht te zuiveren voor de veiligheid. Deze uitvinding maakte de weg vrij voor moderne luchtreinigers. Hier zijn verschillende historische verwezenlijkingen die de belangrijke stappen tonen bij het creëren van luchtzuiveraars.

Doorbraak in luchtzuivering technologie: 19e eeuw

De eerste doorbraak vond plaats in 1823. Twee uitvinders / broers met de namen John Deane en Charles Deane kwamen met een luchtreiniger of luchtververser. Het motief achter hun uitvindingen was om de toenmalige brandweerlieden te helpen. Rook en andere giftige stoffen uit een brandend gebouw vormden een struikelblok bij het blussen van een brand. Zij patenteerden de technologie als ‘rookhelm’ om deze in het rokerige gebied door brandweerlieden te laten gebruiken.

Jaren na de uitvinding bracht John Stenhouse de technologie verder. In 1854 verbeterde hij de luchtreiniger door een filtertechniek op basis van houtskool toe te voegen om chemicaliën en gassen tegen te gaan. Hij vond het eerste houtskoolfilter-ademhalingstoestel voor persoonlijk gebruik uit.

De revolutie van de residentiële luchtzuiveraars: 20ste eeuw

Een van de successen van de 19e eeuw was in 1940. In dat jaar kwamen wetenschappers met de HEPA (High-Efficiency Particulate Air Filter). Deze technologie was bedoeld om soldaten en wetenschappers te beschermen tegen het inademen van radioactieve deeltjes in het laboratorium.

Het HEPA-filter was een succes bij het elimineren van de minuscule deeltjes op het Manhattan Project. Het hielp ook bij het filteren van microscopische luchtverontreinigende stoffen zoals pollen, schimmels, huidschilfers van huisdieren, rookdeeltjes en andere kleine luchtverontreinigende stoffen.

In 1963 creëerden Manfred en Klaus Hammes het eerste luchtzuivering systeem voor een woning. Het was een succes voor vele huishoudens in Duitsland. In datzelfde jaar vaardigde de Verenigde Staten de Clean Air Act uit. Deze wet maakte de weg vrij voor innovatie op het gebied van luchtzuivering technieken om in de hele staat schone lucht te krijgen.

HEPA was nog geen compleet product voor thuisgebruik. Het had nog een lange weg te gaan. Het werd beschouwd als omslachtig en duur. Het was niet gebruiksvriendelijk omdat het comfort er niet door werd bevorderd. In de loop der jaren werd de HEPA verbeterd zodat hij geschikt was voor thuisgebruik. De nieuwe versie was licht en handig voor soldaten, ziekenhuispersoneel en laboranten.

In de jaren tachtig werd door de Association of Home Appliance Manufacturers (AHAM) een norm ontwikkeld, genaamd Clean Air Delivery Rate (CADR), om de prestaties van luchtzuiveraars te meten.

HEPA verbeterde in die mate dat er luchtzuiveraars zonder maskers kwamen. Dit was handig voor de bewoners omdat zij de luchtreinigers thuis konden gebruiken. Multinationale bedrijven deden hun intrede. Productie en distributie verliepen soepel na tussenkomst van gevestigde bedrijven. De consumenten konden dus in de winkels luchtzuivering producten kopen.


luchtreiniger prijzen


De laatste ontwikkelingen: 21e eeuw

De meest recente inspanningen bij de ontwikkeling van luchtzuiveraars betreffen producten die problemen van meervoudige chemische gevoeligheden oplossen. Nieuwe luchtzuiveraars passen verschillende luchtfilter concepten tegelijk toe. Deze technologieën zijn efficiënt in het opvangen van verontreinigende stoffen, allergenen en gassen. Bijgevolg promoten belanghebbenden zoals de medische gemeenschap luchtzuiveraars als een middel om allergieën en astma te verslaan.

Nieuwe luchtzuiveraars maken ook gebruik van deeltjes-sensoren om automatisch te werken op basis van de kwaliteit van de omgevingslucht. Sommige hebben draadloze technologie geïmplementeerd, zodat de gebruiker de status kan controleren en ze vanaf zijn mobiele telefoon kan bedienen.

Onder met andere lucht filtratie technologieën, HEPA luchtzuiveraars zijn het meest effectief en populair.

Enkele interessante feiten over luchtzuiveraars

HEPA was een idee uit de Tweede Wereldoorlog – verrassend, zo’n levensreddend product zou komen wanneer landen in opstand zijn. Het product was bedoeld om soldaten en laboratoriummedewerkers te beschermen tegen radioactieve stoffen uit bommen.

Brandweerlieden waren de eerste begunstigden van de uitvindingen op het gebied van luchtzuiveraars: rook en dampen van een brand zijn giftig voor de longen. In die tijd hadden brandweerlieden geen veiligheidsopties. Uitvinders creëerden de eerste luchtzuiveraars om hen te helpen giftige stoffen en rook van brand te bestrijden.

Luchtzuiveraars zijn de beste producten voor binnenshuis – als we de EPA-rapporten als referentie gebruiken, is de luchtvervuiling in een binnenhuisopstelling erger dan in een buitenomgeving.

Je vindt pollen, allergenen, vluchtige organische verbindingen, huidschilfers van huisdieren, stofmijten en schimmelsporen in een huis. Al deze luchtverontreinigende stoffen veroorzaken allergische reacties, hoesten, astma en andere aandoeningen van de luchtwegen. Daarom zou u moeten overwegen om luchtreiniger in uw kamers te plaatsen.


Luchtzuiveraars

Luchtzuiveraars


Luchtzuiveraars van Therapy Air

Dit hoogwaardige, hoogtechnologische toestel is zowel mooi als gebruiksvriendelijk. Het is gebaseerd op revolutionaire technologie om leefruimtes schoon en veilig te houden. Therapy Air is het product waar u op heeft gewacht. De Therapy Air werkt op basis van natuurlijke mechanismen en is even multifunctioneel, technisch geavanceerd en stijlvol als gebruiksvriendelijk. Hiermee kunt u overal om u heen genieten van zuivere, bosachtige lucht.

De beste luchtzuiveraar technologie

Zepter International onderzoekers, experts en technici hebben een echt innovatief apparaat voor u ontworpen en gebouwd.

Dit apparaat maakt gebruik van zeer geavanceerde technologie die in staat is allerlei bedreigingen voor zowel uw ademhaling als uw gezondheid aan te pakken. Een van de belangrijkste kenmerken van de Therapy Air is dat de ongelooflijke kracht en technologie kunnen worden bediend met behulp van een eenvoudige, directe gebruikersinterface. Uw voorkeursinstellingen kunnen met één druk op de knop worden geprogrammeerd.


luchtreiniger prijzen


De Therapy Air is de ideale oplossing om woonruimten schoon en veilig te houden omdat hij de lucht filtert, zuivert en verrijkt met negatieve ionen.

De werking van het filtersysteem wordt nog versterkt door de eigenschappen van de uitgestoten negatieve ionen.

Dit krachtige toestel bestaat uit:

– een filtersysteem met vijf niveaus

– een negatieve ionen generator

– die samen zorgen voor onvoorstelbaar schone, zuivere lucht.


Luchtzuiveraars

Luchtzuiveraars


5 Filters, een unieke barrière

De Zepter Therapy Air is uitgerust met 5 verschillende luchtzuivering filters:

– antistatisch filter (Pre-Elektrostatische Filter);

– antibacteriële filter (Medium Filter);

– HEPA filter (HEPA Filter);

– anti-allergeen filter (AG Allergy Filter);

– actieve-koolstoffilter (AC Deodorant Filter).

Alle filters bevinden zich in een speciale behuizing en passen in elkaar om één enkel onderdeel te vormen. Ze nemen weinig ruimte in beslag en kunnen gemakkelijk worden vervangen.

Alle luchtverontreinigende stoffen worden geëlimineerd wanneer ze door de 5 filters gaan die als ondoordringbare barrières werken.

1. Anti statische filter

De filter verwijdert grotere deeltjes stof, schimmel, haar, roos, haren van huisdieren, enz.

2. Anti bacteriële filter

Deze filter verwijdert de resterende kleine stofdeeltjes, bacteriën groter dan 1 micron, pollen, enz., terwijl het ernaast geplaatste HEPA-filter wordt beschermd.


luchtreiniger prijzen


3. HEPA filter

De klasse van onze HEPA filter is H13, die 99,995% van de deeltjes in de lucht verwijdert, zoals: stof, pollen, schimmelsporen en rookdeeltjes, uitwerpselen van stofmijt, en zelfs van gas dat door open haarden en auto’s wordt gegenereerd.

4. Anti-allergeen filter

De AG allergy filter is een mengsel van zilver, apatiet (een mineraal) en een antibacteriële stof die bijzonder doeltreffend is tegen legionellabacteriën (Legionella bacillus) die bijzonder gevaarlijk zijn voor baby’s. De filter bevat een extract van ginkgo biloba bladeren die zeer doeltreffend worden gebruikt bij astma, longaandoeningen en circulatieproblemen en om de oorzaken van allergieën, griepvirussen en bacteriën uit te schakelen.

5. Actieve-koolstoffilter

Deze filter elimineert onaangename etensgeuren, giftige gassen en andere geuren dankzij zijn hoge absorptie-eigenschappen.

Deze speciale filters zijn ondoordringbaar voor verontreinigende stoffen en laten alleen volledig schone lucht door. De gezuiverde lucht komt in de module met de ingebouwde ionen generator waar hij wordt verrijkt met negatieve ionen.


Luchtzuiveraars

Luchtzuiveraars


Werking van een Therapy Air luchtzuiveraar

De Therapy Air unit is stil en doeltreffend en bestaat uit verfijnde mechanismen en speciale afzonderlijke onderdelen, waardoor hij op een vrij eenvoudige manier werkt:

– de ventilator zuigt de lucht uit de ruimte aan en voert deze naar het filtersysteem;

– de gezuiverde lucht gaat vervolgens door de negatieve ionen generator en wordt verrijkt met negatieve ionen;

– wanneer de concentratie negatieve ionen hoog genoeg is, worden de negatieve ionen en de positief geladen stof- en microbiologische deeltjes die in de lucht zweven, wederzijds aangetrokken;

– de stofdeeltjes worden zwaarder en worden, voordat ze op de grond vallen, volledig geëlimineerd door het Therapy Air filtersysteem;

– De gezuiverde lucht wordt vervolgens naar de omringende atmosfeer geleid.


luchtreiniger prijzen


Alledaagse risicofactoren

Vooruitgang en technologie hebben ons leven enorm verbeterd, maar met een aantal ernstige nieuwe gevolgen:

– onze omgeving lokt steeds meer ziektes uit;

– onze huizen worden overspoeld door stof, allergenen, irriterende stoffen, chemicaliën en tabaksrook;

– de EPA (Environment Pollution Agency) heeft het Sick Building Syndrome ontdekt, d.w.z. een griepachtige chronische aandoening die voorkomt bij mensen die wonen in moderne gebouwen die zijn gebouwd met goedkope kunstmatige materialen die giftige stoffen uitstoten;

– luchtverontreiniging (natuurlijk en door de mens veroorzaakt): elk jaar stijgen miljarden tonnen stof op in de atmosfeer, worden door luchtstromen meegevoerd en verspreiden zich over de hele planeet;

– het gehalte aan giftige stoffen in de lucht binnenshuis ligt 40 tot 100% hoger dan in de buitenlucht. De belangrijkste oorzaken hiervan zijn huisstof, allergenen en irriterende stoffen, toxines van verdampte detergenten en chemicaliën, tabaksrook, roet, rook van verbranding en onaangename geuren;

– allergieën worden steeds vaker veroorzaakt door huisstof, mijten, schimmels, pollen, insecten enz;

– irritaties, aandoeningen van de luchtwegen en de kransslagaders, kanker worden veroorzaakt door passief roken, vooral bij kinderen.

Eén persoon alleen kan het totaalbeeld niet veranderen, maar hij kan wel zichzelf en zijn gezin helpen.

De meest effectieve, up-to-date oplossing is Therapy Air, het revolutionaire, krachtige en neveneffect vrije apparaat dat door.


Luchtzuiveraars

Luchtzuiveraars


Voordelen van een luchtzuiveraar

Therapy Air, de oplossing voor het vervuiling probleem.

Zolang de Therapy Air werkt, wordt het proces voortdurend herhaald, met verbluffende effecten.

Uitstekende luchtzuivering

Verwijdert tot 99,995% van de door de lucht verspreide verontreinigende stoffen.

Sterke desodorisatie

Een speciale deodorantfilter verwijdert schadelijke gassen en de geur van voedsel of sigaretten. Giftige gassen zoals VOC’s (tolueen, benzeen, xyleen, styreen), formaldehyde, ammoniak, aceetaldehyde en azijnzuur worden volledig verwijderd (met uitzondering van koolstofdioxide en koolstofmonoxide).

Generatie van negatieve ionen

De grote hoeveelheid gegenereerde negatieve ionen laat u genieten van echt frisse lucht.

Ag allergie schild filter

Ag/Apatite, Anti-Legionella antimicrobieel is een niet-geweven stof om bacteriën en Legionella bacillus te verwijderen die bijzonder gevaarlijk zijn voor zuigelingen. Het extract van Ginkgo Biloba bladeren wordt in het lichaam verwerkt om allergene stoffen, het griepvirus en bacteriën te verwijderen.


luchtreiniger prijzen


Turbo modus werking

Het toestel zuivert de lucht in zeer korte tijd in turbomodus wanneer de vervuiling te wijten is aan een overmatige hoeveelheid stof of geur.

Bescherming ziet er mooi uit

De functionaliteit en hoogwaardige technologie van de Therapy Air komen perfect tot uiting in het sobere en moderne ontwerp. De vlakke vorm en het stijlvolle bedieningspaneel vormen een prachtige combinatie van technologische materialen en aangename kleuren. Dit maakt de Therapy Air tot een mode-icoon dat zich net zo goed thuis voelt in een klassieke als in een moderne omgeving.

De Therapy Air is elegant en sluit naadloos aan bij de nieuwste trends op het gebied van interieurdesign. Zijn eenvoudige schoonheid verraadt hoe effectief hij is in het zuiveren van de lucht die u inademt.

U kunt genieten van een exclusief, mooi apparaat met uitstekende prestaties en een ongeëvenaarde gebruiksvriendelijkheid.

Dit is een professioneel apparaat voor thuisgebruik met de beste looks die u zich kunt wensen. Haal diep adem en kijk ernaar. Het is echt waar – het is uw Therapy Air ®.

High Tech – Modern Ontwerp

De beste eigenschappen van de Therapy Air 

Slank ontwerp voor aan de muur

(Optie)

Het slanke ontwerp maakt het toestel geschikt om aan de muur te hangen voor een aangenaam decoratief effect.


Luchtzuiveraars

Luchtzuiveraars


Ritmische reiniging

Werkingsmodus

Deze modus is ontworpen voor een optimale luchtcirculatie binnenshuis en een snelle verwijdering van verontreinigende stoffen.

Stille werking ’s nachts

(Bedtijd modus)

Het apparaat werkt automatisch geruisloos om ’s nachts een aangename sfeer te creëren.


luchtreiniger prijzen


Veiligheidsontwerp voor klanten

Alle functies stoppen automatisch als de kap aan de voorkant wordt geopend. De luchtinlaat/uitlaat is ontworpen om uw veiligheid te garanderen en ongelukken te voorkomen.

Automatische uitschakeling.

Sfeerlicht

U kunt aan de voorkant van het apparaat een kleur kiezen voor de sfeerverlichting.

Kindermodus

De luchtcirculatie snelheid wordt verlaagd om te voorkomen dat kinderen het koud krijgen.

Afstandsbediening

De afstandsbediening wordt voor het gemak meegeleverd.


Luchtzuiveraars

Luchtzuiveraars


Luchtzuiveraar Therapy Air

Het slimme inzicht van Zepter International was om de effectiviteit van speciale filters te combineren met de eigenschappen en de rol die negatieve ionen spelen.

De natuur produceert negatieve ionen door elektronen vrij te laten en te koppelen aan neutrale deeltjes in de lucht. De Therapy Air luchtzuiveraar of luchtververser creëert negatieve ionen volgens hetzelfde principe: de negatieve elektrode wekt een negatieve spanning op, de ontlading tussen de twee elektroden vormt elektriciteit en de moleculen tussen de polen krijgen een negatieve lading.

Negatieve ionen kunnen positieve ionen en de schade die ze aan het menselijk lichaam kunnen toebrengen, neutraliseren. Op die manier worden de bio-energetische velden opnieuw in evenwicht gebracht, met een verbetering van alle lichaamsfuncties en energieniveaus als gevolg.

De Therapy Air genereert in turbostand meer dan 1 miljoen ionen per cm3 , d.w.z. een verdubbeling van de hoeveelheid lucht in de gezondste omgevingen, zoals bijvoorbeeld de omgeving van een grote waterval. Dankzij de dubbele werking van de speciale filters en de negatieve ionen verandert de Zepter Therapy Air ionisator uw huis in een handomdraai in een echt “frisse-lucht-oord”. U ademt zuivere lucht in die verrijkt is met negatieve ionen en de geestelijke en lichamelijke gezondheid van uw gezin zal er enorm van profiteren.

Het is bewezen dat negatieve ionen helpen:

– de fysieke energieniveaus te verhogen

– de bloedcirculatie te verhogen

– het metabolisme te verhogen

– het immuunsysteem van het lichaam te versterken

– veel ziekten te voorkomen

– verlichting van de symptomen van allergieën, astma en aandoeningen van de luchtwegen


luchtreiniger prijzen


– versnellen het herstelproces

– hoofdpijn verlichten

– neutraliseren van de gevolgen van stress

– helpen angst en depressie te elimineren

– uw geest op te peppen

– helpen weer goed te slapen

– de gevaarlijke gevolgen van stress te verminderen

– het lichaam te verjongen

– helpen u beter te concentreren en te onthouden

– creativiteit en geestelijke vermogens te stimuleren

Therapy Air is het krachtige apparaat zonder bijwerkingen van Zepter International en is de meest effectieve en moderne oplossing voor uw zoektocht naar gezuiverde lucht. Het is de oplossing voor enkele van de grootste problemen van onze moderne levensstijl, waaronder een omgeving die steeds meer ziekten, chronische griepachtige aandoeningen, luchtverontreiniging en gezondheidsrisico’s in huis veroorzaakt die allergieën, aandoeningen van de luchtwegen, hart- en vaatziekten en kanker kunnen veroorzaken.

We hebben nu allemaal de mogelijkheid om van een dergelijk apparaat te genieten: individuele klanten kunnen er een in hun eigen huis of op kantoor plaatsen. Modeliefhebbers zullen dit ultramoderne apparaat niet willen missen, barmannen en restaurateurs kunnen hun klanten een extra reden geven om naar hun zaak te komen.

Therapy Air is een uiterst modieus, decoratief artikel. Het past perfect thuis en op kantoor en is onmisbaar in de strijd tegen allergieën of astma. Hetzelfde geldt voor de werkomgeving, drukbezochte ruimtes, restaurants, sportscholen, bioscopen en overal waar mensen samenkomen, wonen, eten en werken. Bovenal is het ideaal voor uw huis, waar u en uw gezin de meeste tijd doorbrengen.

Dit is een professioneel toestel voor thuisgebruik met de beste looks die u zich maar kunt wensen. Haal diep adem en kijk ernaar. Het is echt waar – het is uw Therapy Air.


Luchtzuiveraars

Luchtzuiveraars


Veel gestelde vragen (FAQ) over luchtzuiveraars

Hier zijn de meest gestelde vragen en hun antwoorden over luchtzuiveraars.

Vraag: Wat is een luchtzuiveraar?

Antwoord: Een luchtzuiveraar is een apparaat dat de lucht van een gesloten ruimte reinigt door verontreinigende stoffen uit de lucht te verwijderen.

Vraag: Zijn luchtzuiveraars anders dan luchtzuiveraars?

Antwoord: Nee, luchtzuiveraars of luchtzuiveraars zijn dezelfde dingen waarvan het primaire doel is de lucht te reinigen. Er zijn verschillende soorten luchtreiniging technologieën die door luchtzuiveraars worden gebruikt. (Bron: EPA Handboek)

Vraag: Hoe werkt een luchtzuiveraar?

Antwoord: Een luchtzuiveraar zuigt de lucht aan met behulp van een ventilator en voert deze door zijn filter(s) of reiniger om de lucht te zuiveren. Sommige luchtzuiveraars hebben geen ventilator nodig, maar zijn minder effectief.

Vraag: Wat zijn de luchtzuivering technologieën?

Antwoord: Een veel gebruikte technologie is het gebruik van een vezelachtig filter om verontreinigende stoffen te absorberen. Andere methoden zijn elektrostatische neerslag (ESP), gebruik van absorberende stoffen, ultraviolette kiem dodende bestraling (UVGI), ionen generatie, ozongeneratie, plasmagolf, enz. Een luchtzuiveraar kan over één of meerdere luchtreiniging technologieën beschikken.


luchtreiniger prijzen


Vraag: Wat is een HEPA luchtzuiveraar?

Antwoord: Een luchtzuiveraar die gebruik maakt van een HEPA filter als primaire luchtreiniging methode staat bekend als een HEPA luchtzuiveraar.

Vraag: Waar staat HEPA voor?

Antwoord: HEPA staat voor High-Efficiency Particulate Air. Een HEPA filter is gemaakt van verschillende soorten vezels. Het is ontworpen om deeltjes met een grotere efficiëntie op te vangen. Een HEPA filter kan meer dan 99% van de fijne deeltjes met een diameter tot 0,3 micron verwijderen.

Vraag: Wat is PM2.5?

Antwoord: PM2.5 staat voor Particulate Matter met een grootte van 2.5 micron in diameter. Het kunnen vaste deeltjes of vloeistof druppeltjes in de lucht zijn.

Vraag: Wat is de actieve koolfilter?

Antwoord: De actieve koolfilter bestaat uit een dikke laag actieve kool, die gassen en vluchtige organische stoffen (VOC’s) uit de lucht absorbeert. Het helpt verschillende soorten geuren te verminderen. Het is ook bekend als het actieve koolfilter.

Vraag: Wat zijn de voorfilters?

Antwoord: Voorfilters worden gebruikt om grote deeltjes uit de lucht te vangen voordat deze door de kernfilters gaan. Het verhoogt de efficiëntie van de primaire HEPA en koolstoffilter. In de meeste gevallen zijn voorfilters wasbaar, en hun vervangingskosten zijn veel lager dan de centrale filters.

Vraag: Wat is de CADR van een luchtzuiveraar?

Antwoord: CADR staat voor Clean Air Delivery Rate. Het wordt uitgedrukt in kubieke meter per minuut (CFM). Hoe groter de CADR, hoe effectiever de luchtzuiveraar voor een bepaalde ruimte. De huidige CADR standaard is alleen geschikt voor vervuilende deeltjes. Bereken de exacte CADR die u nodig heeft met onze gepersonaliseerde CADR calculator voor luchtreinigers.


luchtreiniger prijzen


Vraag: Wat is ACH voor een luchtzuiveraar?

Antwoord: ACH of ACPH staat voor Air Change Per Hour. ACH is hoe vaak een luchtzuiveraar de lucht van een kamer van een bepaalde grootte in een uur kan reinigen. Bijvoorbeeld, 4 ACH voor een kamer van 500 vierkante meter betekent dat hij de lucht van die kamer 4 keer per uur filtert, of dat hij 15 minuten nodig heeft om de lucht van de hele kamer te zuiveren. Als u de kamer groter maakt, krijgt u een lagere ACH en vice versAntwoord: Bereken de vereiste luchtverversing met onze geavanceerde ACH calculator om een luchtzuiveraar te kiezen.

Vraag: Is het veilig om luchtzuiveraars te gebruiken?

Antwoord: HEPA luchtzuiveraars zijn volledig veilig om te gebruiken. De luchtzuiveraars die gebruik maken van plasma of ionisatoren genereren enkele schadelijke bijproducten zoals ozon, koolmonoxide. In de meeste gevallen zijn deze methoden optioneel, en produceren ze ozon in een veilige hoeveelheid.

Vraag: Welke luchtzuiveraars zijn schadelijk?

Antwoord: Opzettelijke ozongeneratoren zijn onveilig om in een woonruimte als luchtzuiveraar te gebruiken. Als een luchtreiniger een hoge hoeveelheid ozon genereert, dan kan dit schadelijk zijn omdat ozon giftig is voor de longen.

Vraag: Wat zijn de voordelen van luchtzuiveraars?

Antwoord: Luchtreinigers zijn goed voor mensen die lijden aan allergie, astma of ademhalingsmoeilijkheden. Het helpt ook waar de lucht vervuild is met een grote hoeveelheid verontreinigende stoffen zoals rook of chemische stoffen en waar broncontroles nauwelijks mogelijk zijn.


Luchtzuiveraars

Luchtzuiveraars


Vraag: Hoe vaak moet ik het filter van een luchtzuiveraar vervangen?

Antwoord: Meestal moet u het HEPA filter na 6-12 maanden vervangen, afhankelijk van het gebruik. Koolstoffilters raken snel verzadigd, en het kan zijn dat ze eerder aan vervanging toe zijn dan het HEPA filter. Het verschilt ook per fabrikant en luchtzuivering model. Bijna alle luchtzuiveraars hebben een indicator voor de levensduur van het filter.

Vraag: Helpt een luchtzuiveraar om vocht te verminderen?

Antwoord: Nee, luchtzuiveraars controleren het vocht in de binnenlucht niet.

Vraag: Helpen luchtreinigers de groei van schimmels te verminderen?

Antwoord: Nee, luchtzuiveraars helpen niet om schimmelgroei te verminderen. Het verwijdert echter wel de schimmelsporen uit de lucht. U moet de luchtvochtigheid binnenshuis onder controle houden om de groei van schimmels te minimaliseren.

Vraag: Hoeveel elektriciteit verbruikt een luchtzuiveraar?

Antwoord: Een luchtzuiveraar heeft niet veel energie nodig om te werken. Het grootste deel van de energie is nodig om de ventilator te laten draaien die de lucht circuleert. Een luchtzuiveraar uit het middensegment verbruikt gemiddeld ongeveer 50W.


luchtreiniger prijzen


Vraag: Kan ik de luchtreinigers de hele nacht laten werken?

Antwoord: Ja, dat kan. De meeste luchtzuiveraars hebben een automatische modus. Ze werken op basis van de kwaliteit van de binnenlucht, wat energie-efficiënt is.

Vraag: Hoeveel kost het vervangen van een filter?

Antwoord: Dat varieert van merk en model. Normaal gesproken kost de jaarlijkse vervanging van een filter in een luchtzuiveringsinstallatie gemiddeld zo’n 60-70 euro.

Vraag: Hoeveel lawaai produceert een luchtzuiveraar?

Antwoord: Een luchtzuiveraar heeft meerdere snelheidsstanden van de ventilator. Op de hogere snelheidsstand krijg je veel lawaai, en ze draaien stiller op de lagere ventilatorstand. Dit verschilt echter per fabrikant en model.

Vraag: Kan ik de luchtzuiveraar gebruiken met de ramen open?

Antwoord: Ja, dat kan, maar het zal de effectiviteit van de luchtzuiveraar verminderen.

Vraag: Welke luchtzuiveraars zijn het beste?

Antwoord: Echte luchtzuiveraars op basis van HEPA zijn het best in prestaties.

Vraag: Wat moet ik controleren voordat ik een luchtzuiveraar koop?

Antwoord: Controleer eerst of het filter een echte HEPA filter is, geen neef van een HEPA filter. Controleer vervolgens de CADR en ACH voor de grootte van uw kamer. Af en toe kunt u de draagbaarheid, het geluidsniveau, de automatische modus, de ventilatorsnelheid, de levensduur van de filters, de vervangingskosten van de filters, de bruikbaarheid, de AHAM-classificatie, de Energy Star-classificatie, enz. controleren.


Luchtzuiveraars

Luchtzuiveraars


Vraag: Wat moet ik controleren om een luchtzuiveraar voor allergie te kopen?

Antwoord: Voor een allergie patiënt, moet u ten minste 3 luchtverversingen per uur (ACH) voor uw kamer. Controleer ook het geluidsniveau, omdat je de luchtzuiveraar misschien ’s nachts moet laten werken. De luchtkwaliteit sensor moet goed zijn voor een soepele werking.

Vraag: Wat moet ik controleren om een luchtzuiveraar te kopen die rook en geuren verwijdert?

Antwoord: Om rook effectief te verwijderen, moet u ten minste 5 luchtwisselingen per uur (ACH) uitvoeren. Ook moet u een luchtzuiveraar hebben met een actief kool of een actief aluminiumoxide filter om de geur van rook te verwijderen.

Vraag: Wat moet ik controleren om een luchtreinigers te kopen die vluchtige organische stoffen (VOC’s) verwijdert?

Antwoord: Een dikkere laag actieve koolfilter zal helpen om de VOC gassen te absorberen. Plasmagolven of UV-lampen zijn ook nuttig om gassen te verwijderen. U kunt er een kiezen met de volgende filtercombinatie om een grotere doeltreffendheid te verkrijgen.


luchtreiniger prijzen


Vraag: Waar moet ik een luchtzuiveraar plaatsen?

Antwoord: Plaats het apparaat op een plaats waar het de lucht gemakkelijk kan aanzuigen en laten stromen. Zorg er altijd voor dat niets de luchtstroom kan blokkeren.

Vraag: Hoe weet ik dat mijn luchtreiniger werkt?

Antwoord: De meeste luchtzuiveraars hebben een ingebouwde deeltjessensor die altijd de luchtkwaliteit binnenshuis controleert. Soms kan deze verkeerde gegevens geven. U moet de deeltjes sensoren regelmatig schoonmaken. Als u sceptisch bent over uw luchtzuiveraar, kunt u een luchtkwaliteit monitor meenemen om de luchtkwaliteit in huis onafhankelijk te controleren.

Vraag: Hoe lang gaat een luchtzuiveraar mee?

Antwoord: Een luchtzuiveraar gaat 3 tot 5 jaar mee. Regelmatig onderhoud zorgt voor een langere levensduur. Volg altijd de instructies van de fabrikant om hem te onderhouden.


Tip: zelf een infraroodsauna maken of een infraroodsauna kopen

Luchtreiniger - Luchtzuiveraar

 

Comments are closed.
Paste your AdWords Remarketing code here