luchtzuiveraar voor rook | Therapy Air luchtreiniger

Luchtzuiveraar voor rook

1. Ken de basisprincipes van uw luchtzuiveraars

Luchtzuiveraars maken het gemakkelijk om uw blootstelling aan allergenen te verminderen, maar één maat is niet voor iedereen geschikt. Elk systeem gebruikt een andere methode om de lucht te zuiveren, dus begin met het zoeken naar een luchtzuiveraar van hoge kwaliteit die minstens 99% van alle luchtverontreinigende stoffen kan opvangen.


Rook Luchtreiniger

Rook Luchtreiniger


2. Niet alle rook is hetzelfde

Veel luchtreinigers zeggen dat ze helpen tegen rook, maar deze verwijzen meestal naar tabaksrook. Tabaksrook bevat formaldehyde, teer en andere chemicaliën, dus deze zuiveraars gebruiken speciale mengsels van koolstof om deze giftige stoffen uit de lucht te verwijderen. Maar rook van natuurbranden bestaat uit microscopisch kleine roet- en asdeeltjes van 0,4 tot 0,7 micron groot, dus die vereisen een andere filtertechniek.

3. Investeer in een echt HEPA luchtfilter

Om microscopische rook van natuurbranden uit de lucht te verwijderen, hebt u een HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air) nodig. In tegenstelling tot “ozon luchtreinigers” en “iconische luchtreinigers,” HEPA filters maken gebruik van zeer dichte papieren filtratie systemen om in de lucht zwevende verontreinigingen op te vangen. Hoewel er verschillende soorten filters zijn met de afkorting HEPA, moet u op zoek gaan naar een “echt HEPA-filter”. Deze certificering betekent dat de filters 99,97% van alle microscopische deeltjes met een grootte van ten minste 0,3 micron kunnen verwijderen.

4. Overweeg HVAC-filters te upgraden

Soms is er een andere en goedkopere optie dan een luchtreiniger: het upgraden van uw oven- en airco filters. Als u centrale luchtverversing en verwarming heeft, meldt de Environmental Protection Agency (EPA) dat medium-MERV filters bijna net zo effectief kunnen zijn als echte HEPA filters als het gaat om het elimineren van deeltjes in de lucht binnenshuis. Een upgrade naar deze filters kan echter een belasting vormen voor uw luchtreiniger, dus u moet ze vervangen als het vuur uit is.

5. Controleer het geluidsniveau

Om uw lucht rookvrij te houden, moet u het 24 uur per dag laten draaien, dus u wilt geen lawaaierig systeem dat u ’s nachts wakker houdt. Wanneer u potentiële luchtreinigers bekijkt, let er dan op dat u systemen bekijkt die zowel bij hoge als lage ventilatorsnelheden effectief deeltjes reduceren.

6. Grootte is belangrijk

Het kan verleidelijk zijn om een luchtreiniger te kopen die ontworpen is voor kleinere kamers, maar dit zal u geen geld besparen. In het algemeen raden deskundigen af om HEPA-luchtreinigers te kopen voor kamers kleiner dan 15 vierkante meter. Kijk in plaats daarvan naar opties om kamers van 35 vierkante meter of groter te zuiveren, die meestal rook effectiever verwijderen.

7. Denk aan de plaatsing

De luchtkwaliteit in uw huis kan vijf keer meer vervuild zijn dan de buitenlucht – en dan hebben we het nog niet eens over de deeltjes van een natuurbrand. Aangezien we gemiddeld 90% van ons leven binnenshuis doorbrengen, moet u uw luchtreiniger daar plaatsen waar u het meest van uw tijd doorbrengt. Voor de meeste Amerikanen is dit de slaapkamer, hoewel u uw luchtreiniger gedurende de dag van kamer naar kamer kunt verplaatsen.

8. Zet ze onmiddellijk aan het werk

Wanneer u uw nieuwe luchtreiniger thuisbrengt, raden wij u aan deze minstens een uur op de hoogste stand te laten draaien. Dit helpt de lucht in uw kamer snel te zuiveren door deze 4-6 keer door het filter te laten gaan. Op dat moment kunt u het apparaat op automatisch of laag zetten om de verbeterde luchtkwaliteit te behouden. Na het schoonmaken moet u de luchtreiniger ook op de hoogste stand laten draaien om eventuele deeltjes uit de lucht te verwijderen die u mogelijk hebt aangewakkerd.

9. Vervang uw filters

Of u nu al een luchtreiniger heeft of onlangs een wildvuur heeft meegemaakt, zorg ervoor dat u uw filters en voorfilters regelmatig vervangt. Dit zal uw luchtzuiveraar in topconditie houden en u helpen het meeste uit uw zuiveringssysteem te halen.

10. Maak vaak schoon

Zelfs wanneer u een HEPA – luchtreiniger hebt, is het van cruciaal belang om uw ramen gesloten en uw huis schoon te houden. Fijne rookdeeltjes kunnen uit de lucht vallen en zich afzetten op oppervlakken en vloeren. Het is ook mogelijk dat deze deeltjes op uw huid, kleding en bed terechtkomen. Na een verblijf buiten raden wij u aan een bad te nemen en schone kleren aan te trekken. Verschoon ook uw beddengoed vaker dan normaal om de allergenen binnenshuis zo laag mogelijk te houden.

Info: kent u de vacuummachines voor vlees van Vacsy | ontdek de voordelen van infraroodsauna’s |

Comments are closed.
Paste your AdWords Remarketing code here