Luchtverontreiniging en verhoogde kans op hartaanval | Therapy Air luchtreinigers


Er is een link tussen luchtverontreiniging en een verhoogde kans op een hartaanval

Volgens een artikel dat recentelijk in de krant De Standaard verscheen gaat een verslechtering van de luchtkwaliteit gepaard met een verhoogde kans op een hartinfarct.

Het artikel verwijst naar een onderzoek van de VUB-UZ Brussel waarin een link gelegd wordt tussen Belgische hartpatiënten die een hartaanval hadden en data over de stijgende luchtverontreiniging.


Luchtverontreiniging - hartaanval


Uit het onderzoek blijkt dat het risico op een infarct bij een toename van 10 microgram fijn stof per kubieke meter al met 2,8% stijgt.

Een stijging van dezelfde hoeveelheid NO2 per kubieke meter verhoogt de kans op een hartaanval met 5,1%.

Mensen jonger dan 55 jaar lijken gevoeliger te zijn voor NO2 terwijl mensen ouder dan 75 jaar kwetsbaarder zijn voor het fijn stof.

Een sterke luchtverontreiniging kan dus zware gevolgen hebben voor uw gezondheid.

Wat is luchtverontreiniging?

Het is van groot belang dat de lucht die u binnenshuis of op kantoor inademt van hoge kwaliteit is.

De voornaamste bronnen van luchtvervuiling komen van buiten; de industrie, het verkeer, bouwwerven…

Deze processen produceren grote hoeveelheden fijn stof en schadelijke gassen zoals NO2.

Ook activiteiten binnenshuis, zoals de verbranding van hout of het gebruik van een centrale verwarming, kan de luchtkwaliteit doen dalen.

Fijn stof bestaat uit kleine deeltjes die makkelijk in uw longen terecht komen, met jaarlijks duizenden sterfgevallen als gevolg.

Luchtverontreiniging gaat namelijk gepaard met een hele reeks gezondheidsproblemen.

Naast de hierboven vermelde risico’s op hartaanvallen kan u last krijgen van de luchtwegen en allergieën, hebt u een grotere kans op zwakke longen, heeft het effect op het geboortegewicht van baby’s… .

Een verslechterde luchtkwaliteit vermindert dus drastisch uw comfort en gezondheid.

Bestrijd luchtverontreiniging met Therapy Air ®

De Therapy Air luchtreinigers zijn de ideale oplossing. De luchtreinigers verminderen de luchtverontreiniging op een efficiënte manier en garanderen zo een gezond binnenklimaat.

Luchtreiniger kopen ? Prijsofferte >

Bovenop het weghalen van allerlei soorten stof uit de lucht verwijderen ze ook ongewenste geuren, zorgen ze voor een betere nachtrust en bevorderen ze de luchtcirculatie binnenshuis.

De luchtreinigers lossen naast de luchtverontreiniging een groot aantal andere problemen en kwaaltjes op.

Doordat ze uitgerust zijn met een HEPA-filter zijn ze ideaal om kleine deeltjes als huisstofmijten te bestrijden.

Deze microscopische beestjes zijn onzichtbaar voor het blote oog en zijn een belangrijke oorzaak voor astma en allergieën.

De HEPA-filter trekt deze huisstofmijten uit de lucht en helpt op deze manier talloze mensen die een allergie hebben voor de huisstofmijt.

Daarnaast kan een luchtreiniger helpen bij het bestrijden van hooikoorts door het wegfilteren van de pollen uit de lucht en rekent hij af met schimmels en vocht, die beiden een nefast effect kunnen hebben op uw gezondheid.

Tenslotte verwijdert een Therapy Air luchtreiniger ook de rook- en tabaksgeur indien er binnenshuis gerookt wordt.

Dankzij een luchtzuiveraar worden schadelijke stoffen zoals aceton, teer, nicotine en stikstofmonoxide uit de lucht gehaald.

Luchtreiniger kopen ? Prijsofferte >

Hoe werkt een Therapy Air luchtreiniger?

De werking van de Therapy Air luchtreinigers is simpel. Door middel van een eenvoudig filtersysteem voorkomt de reiniger dat deeltjes van een bepaalde grootte doorgelaten worden.

Op deze manier kunnen tot 99,7% van alle ongewenste deeltjes verwijderd worden.

Daarbij stoot een Therapy Air toestel negatieve ionen uit die zich aan positief geladen deeltjes in de lucht hechten en zo een ontspannend gevoel creëren.

De unieke technologie van Therapy Air steunt op een systeem bestaande uit 5 luchtzuiverende filters die samen in een aangepaste behuizing zitten: een anti-statische filter die de grootste vuiligheden uit de lucht haalt, een anti-bacteriële filter die de kleinere deeltjes voor zijn rekening neemt, een HEPA-filter, een anti-allergene filter en ten slotte een actieve koolfilter die de ongewenste geuren verwijdert.

De ventilator zuigt eerst de lucht uit uw binnenruimte naar de filters, waarna de zuivere lucht door de ionisator verrijkt wordt met negatieve ionen.

Deze ionen gaan binden met de positief geladen stofdeeltjes in de lucht waardoor deze zwaarder worden en geheel verwijderd worden door het filtersysteem.

Het resultaat van dit stil en doeltreffend proces is een gezonde, zuivere lucht die in uw binnenruimte verspreid wordt.

Luchtreiniger kopen ? Prijsofferte >

Kies vandaag voor een gezonde binnenlucht met Therapy Air

De vele gezondheidsproblemen die gepaard gaan met een alsmaar slechtere luchtkwaliteit mogen niet blijven duren. De Therapy Air luchtreinigers bieden met hun vele voordelen de ultieme oplossing voor een gezonder binnenklimaat om uw huis, kantoor of andere binnenruimte terug leefbaar te maken. Aarzel niet en kies nu voor een gezonde binnenlucht met Therapy Air.

, , , , , ,

Comments are closed.
Paste your AdWords Remarketing code here