Luchtreiniger voor verschillende klachten | Therapy Air ®

Luchtreiniger voor verschillende klachten

Bent u op zoek naar een luchtreiniger voor diabetes, corona of tegen rokerslucht? Wist u dat een luchtreiniger kan dienen voor verschillende klachten?

Maak kennis met de kwaliteitsvolle luchtreinigers van Therapy Air.

Ontdek onze luchtzuiveraar modellen en vraag onze prijzen met expert advies aan:

Luchtreiniger therapy air -Luchtreiniger voor verschillende klachten

Stap 1 van 2

Luchtreiniger voor verschillende klachten

Luchtreiniger voor verschillende klachten

Luchtreiniger voor verschillende klachten: Luchtreiniger voor rook

Hoe kies je een luchtreiniger voor rook?

Rook bevat meerdere soorten en maten deeltjes en gassen die niet elke luchtreiniger efficiënt kan verwijderen. Er zijn een aantal relevante factoren en berekeningen die u moet weten voordat u een luchtreiniger kiest voor het verwijderen van rook uit de lucht. Laat u niet in verwarring brengen door reclames van luchtreinigers die beweren dat hun apparaten pollen, stof, huidschilfers van huisdieren, rook, schimmelsporen, geuren, bacteriën en zelfs virussen kunnen verwijderen. Maar, dit is niet helemaal waar omdat de deeltjes en gassen verschillend van grootte zijn, en niet elke luchtzuivering filter ze in gelijke mate opvangt. Onze uitgebreide stap-voor-stap handleiding zal u helpen bij het kiezen van een luchtreiniger die rook effectief uit de lucht kan verwijderen.

Luchtreiniger voor verschillende klachten |


Luchtreiniger voor verschillende klachten

Luchtreiniger voor verschillende klachten


Wat is rook?

Elke rook bevat twee soorten stoffen: deeltjes en gassen. De deeltjes in rook zijn voornamelijk een mengsel van vaste stoffen en vloeistof druppels. Deze deeltjes variëren van 0,1 micron tot 10 micron in diameter op verschillende soorten rook. Verschillende soorten gassen worden geproduceerd uit verschillende soorten brandende brandstof. De meest voorkomende gassen in rook zijn kooldioxide, koolmonoxide en zwaveldioxide.

Ter referentie, een menselijke haar is gemiddeld 50-70 micron in diameter.

Hoe kiest u een luchtreiniger voor rook

Nu begrijpt u de aard van de verschillende soorten rook. Laten we beginnen met het kiezen van een luchtreiniger die in staat is rook te verwijderen in 3 eenvoudige stappen.

Hoe kiest u een luchtreiniger voor rookverwijdering

Stap 1: HEPA filter

Het eerste waar je naar moet kijken is het primaire filter. Kies alleen een luchtreiniger voor rook die het HEPA filter gebruikt voor zijn primaire filtratiesysteem. HEPA staat voor High-Efficiency Particulate Air filter en vangt kleine deeltjes met een grootte tot 0,3 micron op met een verwijdering percentage van 99,97%.

De MERV rating van het HEPA filter is 16 en hoger. Sommige luchtreinigers gebruiken HEPA-type of HEPA-achtige filters met een lagere MERV-waarde dan de standaard HEPA. We raden niet aan om deze neven van HEPA filter luchtfilter te kiezen. Controleer dit dus zorgvuldig voordat u er een kiest.


luchtreiniger prijzen


Stap 2.a: Hoge luchtstroom snelheid (CADR)

Er zijn veel luchtreinigers die een standaard HEPA filter gebruiken, maar ze hebben niet allemaal een behoorlijke luchtstroom snelheid waarmee ze rook effectief kunnen verwijderen. CADR of Clean Air Delivery Rate is de belangrijkste factor bij de keuze van een luchtreiniger. Het is een meetstandaard voor de prestaties van een luchtreiniger die is ontwikkeld door AHAM. Gewoonlijk wordt de luchtstroom snelheid of CADR uitgedrukt in kubieke voet per minuut (cfm) of in kubieke meter per uur.

Om rook efficiënt uit de lucht te verwijderen heeft u hogere CFM luchtreinigers nodig. De hogere CFM waarde zal de rook sneller verwijderen; u zult dus een uitstekende gebiedsdekking krijgen.

Maar hoeveel CFM heb ik precies nodig voor mijn kamer? Vraag in het hoofd, toch? We hebben een hulpmiddel, maar voordat u het gaat gebruiken, moet u een beetje weten over de luchtverversing snelheid, ook bekend als ACH of ACPH.

In dit artikel “Luchtreiniger voor verschillende klachten” kan u lezen waarom een luchtreiniger een oplossing biedt voor uw verschillende klachten.

Stap 2.b: Selecteer uw luchtwisseling snelheid (ACH)

De luchtuitwisseling snelheid is de belangrijkste factor bij het berekenen van uw benodigde CFM. U zult uw luchtreiniger niet een paar uur de tijd geven om rook uit uw kamer te verwijderen. Hier komt de ACH of ACPH. Air Changes per Hour (ACH) is hoeveel keer een luchtreiniger de volledige volumetrische lucht uit een gesloten ruimte kan reinigen. Bijvoorbeeld, 2 ACH betekent dat de luchtreiniger de lucht van de specifieke ruimte 2 keer per uur filtert of dat een volledige luchtreiniging 30 minuten duurt. Hoe hoger deze waarde, hoe sneller u schone lucht krijgt.

Aangezien rook sterk geconcentreerde deeltjes en gassen bevat, moet u de ACH hoger instellen voor een snellere luchtreiniging. Wij raden aan ten minste 5 te kiezen voor een effectieve rookverwijdering.

Het is alsof de CADR de paardenkracht is, en de ACH de versnelling voor een luchtreiniger.

Laten we nu eens kijken wat de CADR is met flexibele ACH selectie.

Gebruik onze geavanceerde CADR calculator om uw benodigde CFM te berekenen.

Voer de afmetingen van uw kamer in en selecteer minimaal de ACH 5. Nu ziet u de berekende CADR waarde. Heel eenvoudig, toch?

CADR calculator door reviewsofairpurifiers.com

Of, u kunt uw rekenmachine gebruiken om het uit te vinden. Hier is de formule:

CADR = [(ACH x L x B x H) / 60] cfm (afmetingen zijn in voet schaal)

Nu heb je twee belangrijke componenten, een is het ware HEPA filter, en de andere is de berekende CADR in CFM. Voor ons is de CADR 200 cfm.

Opmerking: Sommige fabrikanten van luchtreinigers geven hun producten aan met behulp van kubieke meter per uur in CADR. Wees voorzichtig wanneer u een luchtreiniger selecteert op CADR.

Luchtreiniger voor verschillende klachten |


Luchtreiniger voor verschillende klachten

Luchtreiniger voor verschillende klachten


Laten we nu naar de laatste stap gaan:

Stap 3: Dikke laag van actieve kool filter

Zoals we eerder in de tabel hebben gezien, bevat elk soort rook meerdere gassen, en die moeten we ook verwijderen. Hier komt de actieve koolfilter. Een standaard HEPA filter werkt uitstekend tegen deeltjes, maar helaas zijn ze niet goed in het opvangen van geuren en gassen.

Actieve kool, ook bekend als actieve kool, heeft de unieke eigenschap dat het gassen en geuren absorbeert. Een dikke laag actieve koolfilter zal het filteroppervlak aanzienlijk vergroten; de efficiëntie zal dus toenemen.

Kies alleen luchtzuiveraars die een groot aantal actieve koolstofkorrels in hun geur filter gebruiken. Sommigen gebruiken een dun velletje van een actieve koolstoffilter. Deze worden niet aangeraden, vooral wanneer u een luchtreiniger voor rook kiest.

U krijgt dus het recept om een luchtreiniger te kiezen die rook effectief verwijdert.

De samenvatting: HEPA filter + Berekende CADR voor rook + Dikke laag Actieve Koolstoffilter.

Met deze info is uw zoektocht naar een luchtreiniger voor rook veel beperkter, en kunt u er snel een vinden.


luchtreiniger prijzen


Functies op de luchtreiniger

Bovendien kunt u kijken naar de functies op luchtreinigers:

Deeltjes sensor

Om real-time luchtkwaliteit status van uw luchtreiniger te krijgen, moet u een ingebouwde deeltjes sensor. Het zal ook helpen om de luchtreiniger te laten werken met verschillende ventilatorsnelheden op basis van de omringende luchtkwaliteit, wat ook energiezuinig is.

Extra filters

Sommige luchtreinigers hebben een optionele ionen generator die deeltjes opvangt en ze uit de lucht verwijdert door ze op de grond te laten vallen. Het verhoogt de efficiëntie van CADR met slechts 8%. Het kan echter een kleine hoeveelheid ozon produceren, wat irriterend is voor de longen.

Wifi-connectiviteit

Misschien bent u een tech liefhebber, en wilt u uw luchtreiniger met uw telefoon controleren en bedienen. Luchtreinigers worden steeds slimmer tegenwoordig, en u kunt deze functie op sommige vinden.

Luchtreiniger voor rook

Niet alle luchtreinigers zijn alles-in-één oplossingen zoals ze geadverteerd worden. Je moet een luchtreiniger zorgvuldig kiezen als je het nodig hebt voor een specifieke reden. We hopen dat deze stap-voor-stap gids u zal helpen bij het selecteren van een luchtreiniger voor rook.

Luchtreiniger voor verschillende klachten |


Luchtreiniger voor verschillende klachten

Luchtreiniger voor verschillende klachten


Luchtreiniger voor verschillende klachten: Coronavirus (Covid 19) en luchtreinigers

Covid-19 heeft de manier veranderd waarop mensen over de hele wereld het leven benaderen. Vóór de pandemie van het coronavirus bekommerden weinig mensen zich om de lucht die ze inademden. Of ze nu in een vliegtuig, trein, kantoor, hotel of op school zitten, niemand nam maatregelen om zichzelf en zelfs hun gezin te beschermen.

Afgezien van onze huidige hachelijke situatie, is luchtverontreiniging een wereldwijd probleem. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie sterven er jaarlijks naar schatting 7 miljoen mensen als gevolg van luchtverontreiniging. De sterfgevallen zijn het gevolg van hartziekten, longkanker, beroertes en acute infecties van de luchtwegen. Deskundigen wijzen erop dat bovengenoemde ziekten meestal worden veroorzaakt door luchtverontreiniging binnen  en buiten uw woning.

In de aanloop naar de COVID-19 pandemie hebben veel mensen zich afgevraagd of een luchtzuiveraar het Coronavirus kan filteren. Als dat zo is, welke zijn dan het meest efficiënt? Hoe werken ze en hoe moeten ze correct worden gebruikt.

U leest nu over Luchtreiniger voor verschillende klachten kopen


luchtreiniger prijzen


Kunnen luchtzuiveraars het Coronavirus filteren?

Laten we eerlijk zijn. De wereld is wanhopig op zoek naar een vaccin dat het Coronavirus kan helpen bestrijden. Van Azië tot Europa spenderen wetenschappers ontelbare uren aan het ontwikkelen en testen van vaccins die COVID-19 zullen bestrijden.

Ondertussen heeft de WHO, in samenwerking met andere gezondheidsorganisaties, verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan. Om uzelf en anderen te beschermen, kunt u het volgende doen:

Reinig uw handen met een handwrijfmiddel op alcoholbasis of met water en zeep.

Houd een afstand van 1,5 meter tussen uzelf en anderen wanneer u in het openbaar bent.

Vermijd drukke plaatsen.

Vermijd het aanraken van uw mond, neus en ogen.

Volg een goede ademhalingshygiëne.

Zoek medische hulp als u koorts heeft of moeilijk adem kunt halen.

Hoewel de bovenstaande stappen hebben geholpen de verspreiding van de ziekte te verminderen. Veel mensen zijn nu geobsedeerd door het idee dat luchtzuiveraars bescherming kunnen bieden tegen Covid-19. De obsessie lijkt uit te gaan naar luchtzuiveraars voor binnenshuis met vezelige filters zoals een HEPA filter of een UVGI filtratie.

Dus, kunnen luchtzuiveraars het Coronavirus filteren? Laten we, voordat we deze vraag beantwoorden, eerst meer te weten komen over het Coronavirus.

Luchtreiniger voor verschillende klachten |


Luchtreiniger voor verschillende klachten

Luchtreiniger voor verschillende klachten


Wat is het coronavirus?

Grootte en overdracht van het coronavirus

Wereldwijd hebben wetenschappers monsters met het Coronavirus Virton onder een elektronenmicroscoop gelegd. Zij stelden aan de hand van de elektronen microscoop beelden vast dat het virus bolvormig is met een diameter van 0,12 micron. De kleinste van de virionen is 0,06 micron, terwijl de grootste 0,14 micron is.

Het virus kan zich echter niet verspreiden zonder drager. Het virus wordt overgedragen via ademhalingsdruppeltjes en aërosolen van een besmette persoon via hoesten, niezen, praten of zingen. Overdracht gebeurt dus op twee manieren:


luchtreiniger prijzen


Overdracht via druppeltjes

Grotere druppels van een besmet persoon via hoesten, niezen, praten of zingen.

Grootte: 5 – 10 micron, bezinken snel.

Type infectie: nauw contact, meestal binnen ongeveer 1,5 meter van de bron.

Overdracht via de lucht

Kleinere aërosolen (druppelkernen) van een besmet persoon via hoesten, niezen, praten of zingen.

Grootte: Kleiner dan 5 micron, zweeft lang in de lucht.

Besmettingstype: besmettelijk aërosol kan lange afstanden afleggen door luchtstroom.

Meer informatie over de overdracht van COVID-19 van de CDC en de WHO.

Luchtreiniger voor verschillende klachten |


Luchtreiniger voor verschillende klachten

Luchtreiniger voor verschillende klachten


Kunnen luchtzuiveraars het Coronavirus opvangen?

Technisch gezien, ja.

Luchtzuiveraars voor binnenhuis gebruiken meestal vezelachtige media filters om deeltjes tegen te houden. Luchtreinigers met HEPA-filter (MERV 16) en echte HEPA-filters (MERV 17) zijn de meest voorkomende.

Het echte HEPA (High-Efficiency Particulate Air) filter kan 99,97% van de verontreinigende stoffen met een grootte groter of gelijk aan 0,3 micron opvangen of verwijderen. Het HEPA-filter bestaat uit geplooide vezels.

Een HVAC-filter van graad MERV 13 daarentegen kan ten minste 50% van de deeltjes van 0,3 – 1,0 micron tegenhouden. De potentiële verontreinigingen (druppel kernen/aerosolen) varieert in grootte van 1 tot 5 micron.

MERV filter waarderingstabel

Dus, technisch gezien kan een filter met een minimum van MERV 13 de in de lucht zwevende verontreinigingen met minstens 50 procent verminderen. De hogere MERV rating zorgt ervoor dat het filter meer aerosol en deeltjes kan opvangen.

Luchtreinigers alleen zijn echter niet voldoende om gebruikers tegen het Coronavirus te beschermen. Mensen moeten maskers dragen naast luchtreinigers om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.


luchtreiniger prijzen


Wanneer moet ik een luchtreiniger gebruiken?

Verbeter uw HVAC systeem door gebruik te maken van MERV 13 of hogere kwaliteit filters. Zorg ervoor dat het systeem een negatieve luchtdruk heeft. Wanneer de ventilatie slecht is, of de buitenlucht vervuild is, kan een draagbare luchtreiniger nuttig zijn in een afgesloten ruimte. U kunt een luchtreiniger gebruiken in de volgende omstandigheden:

Als iemand symptomen heeft en zich momenteel thuis zelf isoleert.

– In saloons, winkels, scholen, bars, of waar veel mensen voor langere tijd samenkomen.

– In de cabine van een auto tijdens een lange rit (Pro tip: houd het autoraam iets open om de ventilatie te verhogen).

– Om de bestaande HVAC ventilatie en filtratie te verbeteren.

De luchtkwaliteit binnenshuis verbeteren

Men raadt aan om de luchtstroom van een luchtreiniger niet zo te richten dat deze rechtstreeks van de ene persoon naar de andere blaast. Dit zal helpen bij het verminderen van de mogelijke verspreiding van druppeltjes die het Coronavirus bevatten. Zij bevelen ook bronbeheersing en ventilatie aan.

Bron controle is waar we verontreinigende stoffen zoals formaldehyde, rook, en druppeltjes met het virus verwijderen.

Luchtreiniger voor verschillende klachten | Vacsy video | Fitness trilplaat


Luchtreiniger voor verschillende klachten

Luchtreiniger voor verschillende klachten


Kunnen ionisator luchtreinigers het Coronavirus filteren?

Naast MERV- en HEPA-filters is er nog een andere technologie die helpt bij het verwijderen van deeltjes in de lucht: een ionisator. De ionisator is een veelgebruikte functie in moderne luchtreinigers.

Het werkt door het vrijgeven van negatieve ionen die zich hechten aan deeltjes en druppels, waardoor ze uit de lucht worden verwijderd. De ionisator heeft echter een veel lagere verwijdering graad. Ze verwijderen deeltjes niet volledig uit de kamer, maar zetten deeltjes en druppels af op de vloer, de muur, het plafond en de meubels.

Het probleem is dat ionisatoren ozon genereren. Het inademen van ozon is niet geschikt voor iemand met astma of ademhalingsmoeilijkheden. Hoewel het ons beschermt tegen UV-licht hoog in de stratosfeer, kan het uw ogen, neus en keel irriteren als u het inademt.


luchtreiniger prijzen


Moet u gaan voor UV-C luchtzuiveraars?

Veel luchtreinigers hebben enkele of meerdere UV-C lampen om de luchtfiltering te verbeteren. Het is echter de vraag of het echt werkt. Onderzoek toont aan dat HEPA met UV-C luchtreinigers effectief ziektekiemen in de lucht verwijderen als ze correct geïnstalleerd zijn.

Als u toch een luchtreiniger met een ionisator of UV-C moet kopen, zorg er dan voor dat deze CARB gecertificeerd is.

Corona en luchtreinigers

Een luchtreiniger met een HEPA filter kan je beschermen tegen COVID-19.

Bijkomend: dit is waar gelaatsmaskers of mondmaskers ook van pas komen. Met een gezichtsmasker kunnen u en uw gezin voorkomen dat u de ademhalingsdruppeltjes inademt die het Coronavirus dragen. Naast gezichtsmaskers moet u contact met besmette personen vermijden.

U en uw gezin moeten een goede hygiëne in acht nemen. Zo moet u uw handen wassen met warm water en zeep of u insmeren met handcrème op alcoholbasis. Ten slotte moet u onmiddellijk medische hulp inroepen als u begint te hoesten of moeite heeft met ademhalen.

| Luchtreiniger voor verschillende klachten |


Luchtreiniger voor verschillende klachten

Luchtreiniger voor verschillende klachten


Luchtreiniger voor verschillende klachten: Diabetes en luchtvervuiling

Diabetes & luchtvervuiling: 1 op 7 gevallen van diabetes komt door slecht lucht

Onderzoekers van de Universiteit van Washington concludeerden dat 1 op 7 nieuwe gevallen van diabetes te wijten is aan luchtvervuiling.

Dat stond ondermeer te lezen in Knack en in het toonaangevend tijdschrift ‘The Lancet Planetary Health’.

Ook eerder onderzoek toonde al een verband aan tussen diabetes type-2 en luchtvervuiling.

Het is wel zo dat men zich voor deze studie baseerde op de gegevens van ruim 1,7 miljoen vroegere Amerikaanse soldaten.

Toch blijken de cijfers ook voor België representatief te zijn.


luchtreiniger prijzen


Het verband tussen luchtvervuiling en diabetes

Volgens de onderzoekers zou luchtvervuiling de insulineproductie drastisch verminderen.

Hierdoor zouden er eenvoudiger ontstekingen ontstaan, waardoor het lichaam de bloedglucose niet langer in energie kan omzetten.

Dat concludeerden de onderzoekers op basis van hun eigen statistisch model.

Voor de criticasters: dat model filterde reeds andere factoren zoals overgewicht en obesitas weg.

Wat overblijft is een duidelijk verband tussen de luchtkwaliteit en diabetes type-2.

Volgens de onderzoekers zouden de huidige luchtkwaliteit grenzen dan ook onvoldoende zijn.

Ook in België is dat de waarheid.

De grenzen die door Europa worden opgelegd zijn immers veel soepeler dan degene die de WGO hanteert.

Op Europees niveau wegen economische belangen immers sterk door, terwijl de WGO zich louter op gezondheidsaspecten focust.

Luchtreiniger voor verschillende klachten |


Luchtreiniger voor verschillende klachten

Luchtreiniger voor verschillende klachten


Bevestiging van eerdere onderzoeken

Het onderzoek van de Universiteit van Washington komt niet geheel onverwachts.

Ook eerdere onderzoeken stelden immers al een verband vast tussen diabetes type-2 en luchtvervuiling.

Een ander onderzoek volgde bijvoorbeeld jonge kinderen die dagelijks blootstaan aan sterk vervuilde lucht.

Dat onderzoek noteerden een afname van 13% van de insuline producerende cellen in de pancreas bij die kinderen.

Ook andere onderzoeken legden eerder al een onrechtstreeks verband bloot tussen luchtvervuiling en de ontwikkeling van diabetes bij jonge kinderen.

Het recente onderzoek van de Universiteit van Washington brengt nu een grootschalige en brede statistische bevestiging.


luchtreiniger prijzen


De strijd tegen luchtvervuiling

Indien luchtvervuiling echt zo’n grote invloed heeft op het ontstaan van diabetes type-2, is het van cruciaal belang om zich er optimaal tegen te beschermen.

In een land met een hoge bevolkingsdichtheid als België, blijkt dat echter niet altijd even eenvoudig te zijn.

Het blijft daarentegen wel belangrijk om de kwaliteit van de lucht op regelmatige tijdstippen te controleren en officiële waarschuwingen en aanbevelingen nauwgezet op te volgen.

Bij extreme luchtvervuiling schrapt u vervolgens buitensporten en kiest u af en toe voor een vakantie of weekendje op plaatsen waar minder luchtvervuiling is.

Vaak wordt eveneens aangeraden om de woning regelmatig te luchten.

Toch is dat geen eenvoudig advies.

In grote steden kan het immers net de oorzaak van binnen huiselijke luchtvervuiling zijn.

De woning luchten doet u dan ook maar beter niet tijdens het spitsuur.

’s Nachts is dan wel weer een ideaal moment.

Wilt u absoluut zeker zijn van de optimale luchtkwaliteit in uw woning?

Plaats dan een luchtreiniger. Onder andere de Luchtreiniger Therapy Air is hier een aanrader.

Het reduceert de luchtverontreiniging binnenshuis en helpt u opnieuw propere lucht in te ademen.

Niet alleen fijnstof maar ook bacteriën, virussen en sigarettenrook pakt het moeiteloos aan.

Op die manier helpt het niet alleen de strijd aan te gaan tegen diabetes type-2 maar ook tegen allerhande lucht-, hart- en vaataandoeningen.

Vooral bij woningen of kantoren in grote steden of gelegen nabij drukke invalswegen, is zo’n luchtreiniger een must-have.

Luchtreiniger voor verschillende klachten |


Luchtreiniger voor verschillende klachten

Luchtreiniger voor verschillende klachten


Conclusie: zet in op een goede luchtkwaliteit

De laatste jaren is de luchtkwaliteit in België sterk toegenomen.

De Europese drempelwaarden lijken we dan ook te halen.

De WGO-advieswaarden blijken daarentegen moeilijker te liggen.

Toch is het behalen van die doelstellingen geen overbodige luxe.

Een recent onderzoek bewees immers dat er een duidelijk verband bestaat tussen diabetes type-2 en luchtvervuiling.


luchtreiniger prijzen


Ook eerdere onderzoeken legden gelijkaardige verbanden bloot.

Zelf kan u een en ander doen om een gezonde luchtkwaliteit op kantoor of in huis te garanderen.

Onder andere de Luchtreiniger van Therapy Air kan de luchtkwaliteit binnenshuis drastisch verbeteren.

Het blijft echter ook dan belangrijk om rekening te houden met adviezen, de woning niet te luchten op piekmomenten en niet buiten te sporten bij heftige luchtverontreiniging.

Uiteraard kan u tijdens een uitstap beter kiezen voor een landelijke setting dan voor een grootstedelijke omgeving.

Dat alles niet alleen om het risico op diabetes te verminderen.

Luchtvervuiling heeft immers ook heel wat andere nadelige gevolgen voor uw gezondheid.


Comments are closed.
Paste your AdWords Remarketing code here