Luchtreiniger en huisstofmijt | ontdek waarom een luchtreiniger u kan helpen bij huisstofmijt


Huisstofmijten, één van de belangrijkste oorzaken van allergieën en astma wereldwijd, zijn kleine microscopische wezens die behoren tot de spinachtige.

Hoewel ze in alle klimaten overleven maar gedijen vooral op warme, vochtige plaatsen en houden van temperaturen rond de 21°C en daarboven.

huisstofmijt luchtreiniger

Ze nestelen zich vaak in kussens, matrassen, vloerbedekking en gestoffeerde meubels.

Luchtreiniger kopen ? Prijsofferte >

Huisstofmijten en hun afvalstoffen zijn gewichtloos, zodat ze langdurig in de lucht kunnen blijven hangen.

Ontdek waarom een luchtreiniger u kan helpen bij huisstofmijt

Als u een luchtreiniger met een echt HEPA-filter gebruikt, trekt u de microscopisch kleine deeltjes in de filters zodat ze niet meer in de lucht zitten.

Aangezien deze organismen 0,25-0,3 millimeter diameter hebben zijn ze onzichtbaar met het blote oog.

Zodra ze in de lucht terecht komen, kunnen ze gemakkelijk worden ingeademd?

Hoewel sommige mensen niet reageren op de huisstofmijt en hun ontlasting, lijden miljoenen mensen aan allergieën en astma door de huisstofmijt.

De vraag is of we ze kunnen bestrijden door het gebruik van een luchtreiniger.

Een allergie voor de huisstofmijt is geen grap

Wanneer u iemand in huis heeft met een allergie voor huisstofmijten is het een enorme opdracht om de huisstofmijt elke dag opnieuw te bestrijden.

U kunt ze te lijf gaan met insecticiden, telkens weer het beddengoed, de kleding, enzovoort wassen met een speciaal wasmiddelen enzovoort.

U moet uw oude stofzuiger vervangen door een stofzuiger met HEPA-filters om het tapijt grondig te kunnen reinigen.

Zo zijn er nog tal van hygiënische maatregelen waar u dagelijks moet aan denken.

Laat ons u alvast waarschuwen dat dit een bijzonder moeilijke taak is om op u te nemen en hoe goed u het ook wilt doen, het stof zal zich telkens weer verzamelen op een andere plaats.

Daarom hebben we besloten om eens na te kijken of de juiste luchtreiniger u kan helpen bij uw dagelijkse strijd.

Is het de moeite waarde om een luchtreiniger te kopen en welk type moet u kiezen?

Dit proberen we u verder in dit artikel duidelijk te maken.

Het is wel belangrijk dat u ook een arts raadpleegt.

Allergieën zijn geen grap en u mag ze niet negeren.

Het negeren ervan kan leiden tot chronische problemen.

Allergie laboratoriumtests zullen u helpen om u te diagnosticeren.

De zekerheid dat u allergisch bent aan huisstofmijt zal mee bepalen welke luchtreiniger u zult moeten kiezen.

Hoe kiest u de juiste luchtreiniger

Het hoofddoel van de luchtreinigers die we hier zoeken is de bestrijding van ademhalingsallergie.

De belangrijkste criteria waaraan deze luchtreinigers moeten voldoen zijn:

  • Verwijdering van pathogenen
  • Vernietiging van huisstofmijten en pollen
  • Het weghouden van stof

Daarnaast moet u ook rekening houden met andere zaken, zoals de grootte van het toestel, het filtertype, de prijs, de intensiteit van het gebruik en het geluid.

1. De grootte hangt af van het gedeelte van de woning dat u wilt vrijhouden van huisstofmijten. Hoe groter de ruimte, hoe groter de capaciteit van de luchtreiniger moet zijn. U mag er niet van uit gaan dat u een ruimte van 100 vierkante meter kunt clean houden met een luchtreiniger die ontworpen is om slechts 20 vierkante meter te zuiveren. Dit is zeker een misvatting.

2. Niet elke luchtreiniger zal u helpen om uw doelen te bereiken. Voor u is het erg belangrijk dat de luchtreinigers uitgerust zijn met HEPA-filters met een hoge efficiëntie. Ze moeten in staat zijn om de microscopisch kleine deeltjes, die leiden tot allergische reacties, uit de lucht te zuiveren. Ze moeten in staat zijn om deeltjes van 0.3 microns uit te filteren met een efficiëntie van 99,97 procent.

3. Voor een goede luchtreiniger zult u een behoorlijk bedrag moeten uittrekken. Er zijn ook goedkopere producten op de markt die efficiënt zijn, maar de onderdelen zijn niet zo duurzaam waardoor de frequente van het vervangen van onderdelen veel hoger is.

4. Het is ook belangrijk dat u nadenkt over de intensiteit van het gebruik. Wilt u de luchtreiniger 24 uur per dag gebruiken of gaat u deze slechts enkele keren per week gebruiken. Als u de huisstofmijt serieus wilt bestrijden moet u erop letten dat de filters speciaal daarvoor ontworpen zijn. Tezelfdertijd zullen ze ook schimmelsporen en andere schadelijke deeltje uit de lucht halen.

5. Van een moderne luchtreiniger zult u het geluid overdag niet eens opmerken. Bij sommige modellen kan er een licht geruis zijn, maar dit is over het algemeen niet storend om de slaap te vatten. De meest luidruchtige luchtreiniger, die werken als een waterbad, passen niet in uw strategie om huisstofmijten uit te roeien. Ze verhogen de luchtvochtigheid waardoor ze de ontwikkeling van de huisstofmijt nog bevorderen.

Luchtreiniger kopen ? Prijsofferte >

Kenmerken van de beste luchtreinigers tegen allergieën

· Een goede luchtreiniger die aan alle bovengenoemde eisen voldoet, reinigt de lucht van ziektekiemen en stof door filtering met een HEPA-filter en gebruik van Uv-lampen voor het elimineren van micro-organismen, reinigt de kamer, verwijdert onaangename geuren en vult de kamer met frisse lucht.

· Een degelijke luchtreiniger mag niet groter zijn dan een vuilnisbak. Dat is meer dan genoeg voor een appartement of een doorsnee woonkamer.

· Voor wie regelmatige op reis gaat zijn er ook compactere modellen die u overal kunt meenemen. Deze draagbare toestellen zijn over het algemeen niet voorzien van HEPA-filters, maar dit nadeel wordt gecompenseerd door een grote Uv-lamp. Het is best om dit toestel aan te zetten terwijl u niet op de kamer bent. Wanneer u terugkeert, kunt u genieten van de gezuiverde lucht. Dit is een geweldige optie door als u last hebt van huisstofmijt allergie en vaak op reis bent.

· Ook ioniserende luchtreinigers zijn zeer efficiënt omdat ze micro-organismen effectief doden en de lucht reinigen. Ze geven ook een bepaalde hoeveelheid ozon af. Ozon is een krachtig luchtreinigingselement dat gebruikt wordt voor het steriliseren van medische instrumenten en voor het reinigen van de kamers. Ozon kan licht irriterend zijn vandaar dat de ioniserende luchtreiniger best aangelegd wordt wanneer mensen met allergieën niet in de ruimte aanwezig zijn.

· De meeste moderne luchtreinigers zijn uitgerust met een ionisator die speciaal ontworpen is om de lucht te zuiveren. De ionisator creëert negatieve ionen die op zoek gaan naar positief geladen deeltjes zoals stof, huidschilfers, bacteriën, pollen, schimmels, chemische dampen en andere allergenen. Wanneer de positieve en negatieve ionen zich verbinden worden de deeltjes te zwaar om rond te zweven en worden ze naar beneden gedrukt en zo uit de lucht gehaald.

Een luchtreiniger tegen huisstofmijt

De dagelijkse hygiëne zal niet volstaan om de lucht vrij te krijgen van huisstofmijten.

Een goede luchtreiniger is van cruciaal belang om de populatie van huisstofmijten in elke kamer laag te houden, vooral ook in kamers met tapijten.

Het probleem met de meeste stofzuigers is dat de stofdeeltjes die zo klein zijn als de stofmijt niet kunnen vasthouden en ze snel terug in de lucht terecht komen.

Een degelijke luchtreiniger zal niet alleen de stofmijten verwijderen, maar ook hun uitwerpselen en eitjes zodat hun levenscyclus onderbroken wordt.

Luchtreiniger kopen ? Prijsofferte >

, ,

Comments are closed.
Paste your AdWords Remarketing code here