Luchtreiniger en allergieën | Therapy Air luchtzuiveraar tegen huisstofmijt

Luchtreiniger en allergieën

Bent u op zoek naar een luchtreiniger die kan helpen wanneer u last hebt van allergieën? Maak kennis met de kwaliteitsvolle luchtreinigers van Therapy Air.

Ontdek onze luchtzuiveraar modellen en vraag onze prijzen met expert advies aan:

Luchtreiniger therapy air - Luchtreiniger en allergieën

Stap 1 van 2

LuchtreinigerLuchtreiniger en allergieën

Luchtreiniger en allergieën

Luchtreiniger en allergieën

Seizoensgebonden allergieën zijn veel voorkomende verschijnselen. Ze komen voor tijdens de lente, de zomer en de herfst wanneer verschillende planten bestuiven. Het immuunsysteem van het lichaam over reageert op de aanwezigheid van allergenen in de omgeving. Daarom krijg je in verschillende periodes van het jaar allergische reacties.

Seizoensgebonden allergieën hebben verschillende symptomen. Je kunt last hebben van een loopneus, niezen en een jeukende huid of ogen. Al deze aanwijzingen tonen aan dat je een seizoensgebonden allergie hebt. Je kunt seizoensgebonden allergieën niet genezen. Je kunt het echter wel onder controle krijgen door je leefomgeving te veranderen.

Lees hier alles over een luchtreiniger en allergieën!


luchtreiniger prijzen


Seizoensgebonden allergieën

Enkele van de belangrijkste bronnen van seizoensgebonden allergieën zijn bestuivende planten. Het hangt echter af van het soort allergenen dat heftige immuunreacties in je lichaam veroorzaakt. Leven in een buurt zonder vegetatie is geen garantie voor veiligheid. De aanwezigheid van stuifmeel of verontreinigende allergenen hangt af van verschillende factoren. De nabijheid van bestuivende planten, regen, warmte en wind spelen allemaal een rol.

Het lenteseizoen gaat gepaard met een toename van seizoensgebonden allergieën. Het is de tijd waarin bomen zoals de jeneverbes, de ceder, de es, de els, de berk en de iep kleine korreltjes in de lucht loslaten om andere planten te bevruchten. Wanneer een allergisch persoon in contact komt met deze pollen, ziet zijn lichaam ze aan voor bedreigingen. Het immuunsysteem reageert dan op de antigenen door histamine in het bloedstelsel vrij te geven. Histamine is verantwoordelijk voor symptomen zoals jeukende ogen, huid of neus.

Ook in de zomer is de kans groot dat u allergische klachten krijgt. Sommige planten zoals grassen en onkruid bestuiven tijdens dit seizoen. In de herfst kun je allergische klachten krijgen van bijvoorbeeld planten.

Allergenen binnenshuis

Vraag je je altijd af waarom je allergie het hele jaar door duurt? Het kan komen door de aanwezigheid van schimmelsporen of stofmijt in de lucht die je inademt. Insecten kunnen overleven in je beddengoed of zelfs in je tapijt. De kleine beestjes vermenigvuldigen zich in een warme atmosfeer. Door hun grote aantallen kunnen ze in de zomer dus allergieën veroorzaken.

Aan de andere kant kunnen er schimmels groeien op uw zolder of muren. Het enige wat ze nodig hebben is vochtigheid en nattigheid om te groeien. Schimmelsporen zijn zeer bekende triggers voor allergieën.

Hieronder vindt u een richtlijn over hoe u seizoensgebonden allergieën kunt verslaan.

Hoe seizoensgebonden allergieën te verslaan

Aangezien seizoensgebonden allergieën ongeneeslijke aandoeningen zijn, kun je alleen je leefgewoonten veranderen. Het veranderen van je leefomgeving zorgt ervoor dat je allergenen weghoudt en veilig blijft. Hier is een richtlijn voor het bestrijden van seizoensgebonden allergieën.

Was je beddengoed met warm water

Ontdoe je van huisstofmijt door gebruik te maken van de extra warmhoudfunctie op je wasmachine. Huisstofmijten kunnen niet overleven in extreme hitte. Spoel daarom al je beddengoed om van de beestjes af te komen. Zorg ervoor dat u al uw beddengoed vaak wast om de baas te zijn over de mijten.

Stofzuig uw tapijten vaak

Tapijten kunnen al het vuil met zich meedragen. Het kan fijne stofdeeltjes, huidschilfers van huisdieren, bont, schimmels en pollen bevatten. Het kan de reden zijn dat u de hele nacht hoest. U kunt zich van het vuil ontdoen door te stofzuigen. Voor de veiligheid moet u zich echter wapenen met een HEPA-filter. Een luchtzuiveraar zal u helpen bij het schoonmaken. Het zal alle deeltjes opvangen en u frisse lucht geven.

Wanneer u de stofzuiger leegmaakt, zorg er dan voor dat u dit buiten uw huis doet. Als u de stofzuiger in een bak in uw woonruimte leegt, komt het stof vrij in de lucht. Zo zal uw inspanning om het tapijt schoon te maken vergeefs blijven.

Houd uzelf schoon

U kunt ook andere maatregelen nemen, zoals het chemisch reinigen van uw kleding. Uw kleren buiten drogen is niet aan te raden. Ze kunnen allergenen van buitenaf vasthouden. Zo brengt u ongemerkt luchtverontreinigende stoffen uw huis binnen. U moet ook overwegen om altijd te douchen, andere kleren aan te trekken en uw schoenen schoon te maken. Deze kunnen ook kleine deeltjes van buitenaf bevatten.

Lees hier alles over een luchtreiniger en allergieën!


luchtreiniger prijzen


Gebruik een airconditioner

U laat misschien uw ramen openstaan om frisse lucht binnen te laten. Dit kan echter de reden zijn waarom je last hebt van seizoensgebonden allergie symptomen. Pollen en stof kunnen toegang krijgen tot uw kamers via het raam. Wanneer u dit inademt, kan uw zaak verergeren en kunt u ernstige allergische reacties krijgen.

Daarentegen kan het niet binnenlaten van frisse lucht u ook in de problemen brengen. Uw kamers zullen stinken en de vochtigheidsgraad zal stijgen. Zo creëert u de juiste omgeving voor schimmels om te gedijen. Het inademen van schimmels kan uw allergische symptomen verergeren en ook uw longen aantasten.

Airconditioners helpen bij het verlagen van de temperatuur en de vochtigheid in huis. Het handhaven van kamertemperaturen zorgt ervoor dat huisstofmijten zich niet voortplanten. De vochtigheid onder controle houden is ook van vitaal belang omdat het de groei van schimmels op de muren en de zolder beperkt. Zorg ervoor dat u de filters vaak schoonmaakt om van ingesloten deeltjes af te komen.

Gebruik een luchtzuiveraar of luchtreiniger tegen allergieën

De luchtzuiveraars van tegenwoordig zijn in staat om meerdere soorten allergenen met een zeer hoge efficiëntie te verwijderen. Wanneer u luchtreinigers naast airconditioners gebruikt, kunt u zich veilig voelen in uw huis. Echte HEPA-luchtreinigers helpen u zich te ontdoen van alle kleine deeltjes en pollen in uw leefruimte die 0,3 micron groot zijn. Laat luchtzuiveraars de hele nacht in uw slaapkamer werken tijdens het slapen. Kies een luchtreiniger die minder lawaai maakt en energiezuinig is. Was en vervang de filters volgens de gebruiksaanwijzing.

Maak komaf met allergieën

Het drinken van veel water gedurende de dag helpt veel mensen om hun allergieën onder controle te houden. Hier zijn enkele natuurlijke antihistaminica voor allergieën die u kunnen helpen om uw immuunsysteem een boost te geven. Als de situatie verergert, ga dan onmiddellijk naar een allergoloog.

Seizoensgebonden allergieën komen van tijd tot tijd terug als gevolg van de aanwezigheid van allergenen in de lucht. Door enkele voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je je veilig voelen in het allergische seizoen. Al deze inspanningen zullen allergenen elimineren en uw veiligheid vergroten.

Lees hier alles over een luchtreiniger en allergieën!


Luchtreiniger en allergieën


Luchtreiniger tegen huisstofmijt

Koop een luchtreiniger tegen huisstofmijt: Lees 5 redenen waarom

Veel mensen vergeten het belang van een gezonde lucht in hun woning.

Het is niet iets waar de meeste mensen mee bezig zijn.

Vaak is het ook niet iets waar je snel last van hebt op een directe manier.

Vaak hebben mensen last van een slechte lucht op indirecte manier.

Het wekt bijvoorbeeld bepaalde allergieën op.

Zo kan het zijn dat u vaak een droge mond heeft of vaak moet niezen.

Veelal denken mensen doorgaans niet dat dit te wijten is aan een ongezonde lucht.

Dit kan echter wel degelijk het geval zijn.

Daarom is het verstandig om een Therapy Air luchtreiniger aan te schaffen.

Mogelijk zorgt het dat uw problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Bovendien zijn er nog vele andere redenen om een luchtreiniger aan te schaffen.

Naast het feit dat het irritaties kan voorkomen, kan het ook voor een betere mentale en gezonde gemoedstoestand zorgen.

Een simpel iets als een luchtreiniger kan er zo voor zorgen dat uw levensgeluk aanzienlijk wordt verhoogd.

Ook kan een luchtreiniger ervoor zorgen dat huisstofmijt wordt voorkomen.

Huisstofmijt kan voor veel problemen zorgen.

Niet alleen bij mensen, maar bijvoorbeeld ook bij dieren.

Bij dezen 5 redenen om een luchtreiniger aan te schaffen.

Lees hier alles over een luchtreiniger en allergieën!

1: het voorkomt huisstofmijt

Huisstofmijt kan in ieder huis voorkomen.

Sommige mensen hebben er geen last van, maar veel mensen hebben er echter een allergie voor.

Dat kan zeer vervelend worden, want deze allergie kan erin resulteren dat u zeer vaak moet niezen.

Maar ook hoesten en een zeer droge keel kunnen voorkomen bij huisstofmijt.

Dit is natuurlijk zeer onaangenaam.

Zeker wanneer u hier de hele dag last van heeft.

Uw woning is namelijk een plaats waar u veel bent.

Wanneer u dan altijd last hebt van irritaties dan zal dat zeer onaangenaam zijn.

Niet alleen zijn die irritaties namelijk lichamelijk vervelend, maar bovendien ook nog eens voor uw gemoedstoestand.

Met een luchtreiniger kan huisstofmijt voorkomen worden.

Het werkt er namelijk goed tegen om problemen met huisstofmijt te voorkomen en dat is natuurlijk een groot voordeel te noemen.

2: Het helpt ook tegen hooikoorts

Hooikoorts is een veelvoorkomend probleem in Nederland.

Dit komt omdat het klimaat van ons ervoor zorgt dat hooikoorts snel bij mensen in de hand worden gewerkt.

Hooikoorts kan zeer vervelend zijn.

U kunt er namelijk veel last met uw ogen van krijgen en het kan er bovendien in resulteren dat u rode ogen krijgt.

Maar ook zorgt het voor niezen, droge keel en veel andere ongemakken.

Hooikoorts kan niet alleen buiten voorkomen, maar ook in huis.

Zeker bepaalde jaargetijden kunnen dit in de hand werken.

Met een goede luchtreiniger kunnen hooikoorts problemen echter gemakkelijk verlicht worden.

Dat is een groot voordeel voor mensen die daar last van hebben.

Zo hoeft u bijvoorbeeld geen medicijnen of bepaalde sprays meer te hebben.

Dit werkt namelijk alleen maar om de klachten te gaan, maar helpt niet de symptomen te bestrijden.

Dit is dus wel het geval met een luchtreiniger.

Lees hier alles over een luchtreiniger en allergieën!


Luchtreiniger en allergieën

Luchtreiniger en allergieën


3: U krijgt meer energie

Klinkt misschien raar, maar toch is het zo.

Een goede luchtreiniger zorgt voor meer energie.

Natuurlijk niet direct door de luchtreiniger, maar omdat een schone lucht ervoor zorgt dat u meer energie krijgt.

Dit is gemakkelijk te verklaren.

Gezonde lucht zorgt voor een gezonde ademhaling.

En een gezonde ademhaling zorgt er weer voor dat u veel energie in uw lichaam hebt.

Zo heeft u twee vliegen in één klap en dat is natuurlijk een groot voordeel te noemen.

U bent actiever en kunt dus meer bereiken in uw huis dankzij een luchtreiniger.

Lees hier alles over een luchtreiniger en allergieën!

4: Andere stofdeeltjes

Ook kan een luchtreiniger ervoor zorgen dat naast huisstofmijt andere stofdeeltjes kunnen worden weggevaagd.

Zo kan er in uw huis sprake zijn van veel schimmelsporen.

Dit kan zeer slecht voor u zijn op de lange termijn.

Dit kan er namelijk in resulteren dat u op de lange termijn slechter kunt ademen.

En het kan er zelfs voor zorgen dat u op de lange termijn astma of iets dergelijks ontwikkelt.

Met een luchtreiniger reduceert u dus niet alleen huisstofmijt maar ook andere problemen zoals schimmelsporen en fijne stoffen.

Allemaal zeer nare dingen die uw gezondheid aantasten.

5: Stress reduceren

Een leven zonder stress, is vaak heerlijker dan leven met stress.

Dit klinkt logisch, maar veel mensen hebben onbewust veel stress in hun lichaam.

Veel mensen weten echter niet dat een ongezonde lucht ervoor kan zorgen dat stress in de hand wordt gewerkt.

Er is hier een duidelijke reden voor.

Ongezonde lucht zorgt namelijk voor een druk hoofd, en drukte in uw hoofd kan dan vervolgens weer stress in de hand werken.

Voor een gezond leven zonder stress is het dus aan te raden om een Therapy Air luchtreiniger aan te schaffen.

De stress verdwijnt dan als sneeuw voor de zon.

Zeker een voordeel.


Luchtreinigers en allergieën

Iedereen met allergieën weet dat het beheren van de symptomen en het vermijden van belangrijke triggers de belangrijkste stappen zijn om door het allergie seizoen te geraken. Terwijl de meeste mensen allergieën met de lente associëren, is het niet ongewoon om die zelfde symptomen tijdens de daling te ervaren. Niet alleen zijn er verschillende allergenen in de lucht, maar de mensen beginnen meer tijd binnen door te brengen aangezien de temperatuur koelt.

Er zijn een aantal verschillende stappen die u kunt nemen om uw blootstelling aan allergenen te minimaliseren, maar een luchtreiniger is vaak de sleutel tot succes wanneer u meer tijd binnenshuis begint door te brengen. Laten we eens kijken naar de meest voorkomende allergenen in de herfst, en waarom de juiste luchtreiniger u kan helpen gezond te blijven.

Lees hier alles over een luchtreiniger en allergieën!


5 meest voorkomende allergenen in de herfst

Om erachter te komen of een luchtreiniger u zal helpen uw controle over allergie gerelateerde symptomen te verbeteren, is het belangrijk om te begrijpen wat de meest voorkomende allergenen in de herfst zijn.

Onkruid

In de lente worden je allergieën waarschijnlijk veroorzaakt door boompollen en onkruid. Tijdens de herfst zijn er een aantal nieuwe bladeren die beginnen te bloeien en die vaak in verband worden gebracht met herfstallergieën. Om het nog ingewikkelder te maken, is het stuifmeel van herfstonkruid vaak veel kleiner en moeilijker te zien.

Huisdieren

Een andere veel voorkomende bron van herfstallergieën zijn je huisdieren. Zelfs als je niet allergisch bent voor huidschilfers van huisdieren, is het mogelijk dat je huisdieren allergenen uit de buitenlucht met zich meedragen wanneer ze je huis weer binnenkomen. Naast het gebruik van een luchtzuiveringsinstallatie is het aan te raden om je huisdieren tijdens de herfst minstens één keer per week te wassen om alle mogelijke allergische triggers te verwijderen. Hier is onze lijst van de beste luchtzuiveraars voor huidschilfers van huisdieren.

Lees hier alles over een luchtreiniger en allergieën!


Luchtreiniger en allergieën

Luchtreiniger en allergieën


Stof en huisstofmijt

Als de temperatuur daalt, hebben we de neiging om meer tijd binnenshuis door te brengen. Hoewel dit comfortabeler is, stelt het u ook bloot aan het nummer één allergeen binnenshuis, namelijk huisstofmijt. Deze microscopisch kleine beestjes gedijen goed in warme, vochtige ruimtes. In uw huis zitten ze waarschijnlijk in of rond uw bekleding en beddengoed. Een eenvoudige truc om vocht uit uw stoffering te verwijderen, is deze overdag gewoon onopgemaakt te laten.

Schimmel

Tijdens de herfst gedijt schimmel goed. Het vervult een belangrijke rol omdat het de afgevallen bladeren helpt afbreken. Helaas, terwijl het dit doet het releases miljoenen schimmelsporen die uiteindelijk bedekken veel van de grond tijdens de herfst. Net als bij pollen allergieën is het belangrijk dat u uw tijd buitenshuis beperkt en voorzorgsmaatregelen neemt om te voorkomen dat schimmels uw huis binnendringen. Hier is onze lijst van de beste luchtreinigers voor schimmel.

Kakkerlakken

Geloof het of niet, kakkerlakken hebben bewezen een unieke herfst trigger te zijn. Hoewel ze er het hele jaar zijn, heeft hun populatie de neiging te pieken tijdens de herfst. In tegenstelling tot alle andere gemeenschappelijke daling allergieën, kunt u pro-actieve maatregelen nemen om uw huis van hen te bevrijden door het schoon te houden en ervoor te zorgen uw voedsel altijd veilig en behoorlijk opgeslagen is.

Lees hier alles over een luchtreiniger en allergieën!


2 soorten luchtzuiveraars voor herfstallergieën (en 2 om te vermijden)

Er zijn steeds meer verschillende soorten luchtzuiveraars op de markt. Sommige kunnen zeer effectief zijn bij het helpen onder controle te houden van je herfstallergieën, terwijl andere ontworpen zijn om andere doeleinden te dienen.

Het meest effectieve type luchtzuiveraar voor allergieën is een mechanische filter. Dit type luchtreiniger dwingt de lucht door een speciaal scherm of filter dat microscopische deeltjes, waaronder herfstallergenen, opvangt. Een HEPA filter is vaak het meest populaire type mechanisch filter omdat het uiterst efficiënt is in het reinigen van deeltjes uit de lucht. Om een echt HEPA-filter te zijn, moet het in staat zijn minstens 90 procent van alle deeltjes van 0,3 micron of groter op te vangen.

Elektronische filters zijn ook populaire opties geworden voor de bestrijding van herfstallergenen. In plaats van de lucht mechanisch door het filter te persen, berust dit type luchtreiniger op elektrische ladingen om allergenen aan te trekken en in het filter te deponeren. De deeltjes worden dan opgevangen in het systeem in plaats van vast te kleven aan ruimtediensten. Elektrostatische precipitators worden beschouwd als het meest efficiënte type van elektronische filter.

De laatste jaren is een groeiend aantal hybride filters op de markt gekomen. Hybride filters zijn er in verschillende vormen en maten en bevatten elementen van zowel mechanische als elektrostatische filters. Dit type luchtreiniger is vooral nuttig wanneer het gaat om een matige hoeveelheid allergenen.

Wanneer u een luchtreiniger koopt om te helpen bij herfstallergieën, blijf dan uit de buurt van gasfase filters en ozongeneratoren. Gasfase filters zijn ontworpen om geuren en niet-partikelvormige vervuiling te verwijderen, wat betekent dat ze je waarschijnlijk niet zullen helpen je herfstallergieën onder controle te houden. Ozongeneratoren zijn apparaten die opzettelijk ozon produceren dat de omringende lucht kan helpen reinigen. Helaas is er momenteel weinig bewijs dat ozongeneratoren daadwerkelijk verontreinigende stoffen in de binnenlucht kunnen verwijderen.

Lees hier alles over een luchtreiniger en allergieën!


luchtreiniger prijzen


luchtreiniger huisstofmijt

Ontdek waarom een luchtreiniger u kan helpen bij huisstofmijt

Huisstofmijten, één van de belangrijkste oorzaken van allergieën en astma wereldwijd, zijn kleine microscopische wezens die behoren tot de spinachtige.

Hoewel ze in alle klimaten overleven maar gedijen vooral op warme, vochtige plaatsen en houden van temperaturen rond de 21°C en daarboven.

Ze nestelen zich vaak in kussens, matrassen, vloerbedekking en gestoffeerde meubels.

Huisstofmijten en hun afvalstoffen zijn gewichtloos, zodat ze langdurig in de lucht kunnen blijven hangen.

Als u een luchtreiniger met een echt HEPA-filter gebruikt, trekt u de microscopisch kleine deeltjes in de filters zodat ze niet meer in de lucht zitten.

Aangezien deze organismen 0,25-0,3 millimeter diameter hebben zijn ze onzichtbaar met het blote oog.

Zodra ze in de lucht terecht komen, kunnen ze gemakkelijk worden ingeademd?

Hoewel sommige mensen niet reageren op de huisstofmijt en hun ontlasting, lijden miljoenen mensen aan allergieën en astma door de huisstofmijt.

De vraag is of we ze kunnen bestrijden door het gebruik van een luchtreiniger.

Lees hier alles over een luchtreiniger en allergieën!

Een allergie voor de huisstofmijt is geen grap

Wanneer u iemand in huis heeft met een allergie voor huisstofmijten is het een enorme opdracht om de huisstofmijt elke dag opnieuw te bestrijden.

U kunt ze te lijf gaan met insecticiden, telkens weer het beddengoed, de kleding, enzovoort wassen met een speciaal wasmiddelen enzovoort.

U moet uw oude stofzuiger vervangen door een stofzuiger met HEPA-filters om het tapijt grondig te kunnen reinigen.

Zo zijn er nog tal van hygiënische maatregelen waar u dagelijks moet aan denken.

Laat ons u alvast waarschuwen dat dit een bijzonder moeilijke taak is om op u te nemen en hoe goed u het ook wilt doen, het stof zal zich telkens weer verzamelen op een andere plaats.

Daarom hebben we besloten om eens na te kijken of de juiste luchtreiniger u kan helpen bij uw dagelijkse strijd.

Is het de moeite waarde om een luchtreiniger te kopen en welk type moet u kiezen?

Dit proberen we u verder in dit artikel duidelijk te maken.

Het is wel belangrijk dat u ook een arts raadpleegt.

Allergieën zijn geen grap en u mag ze niet negeren.

Het negeren ervan kan leiden tot chronische problemen.

Allergie laboratoriumtests zullen u helpen om u te diagnosticeren.

De zekerheid dat u allergisch bent aan huisstofmijt zal mee bepalen welke luchtreiniger u zult moeten kiezen.

Lees hier alles over een luchtreiniger en allergieën!

Hoe kiest u de juiste luchtreiniger

Het hoofddoel van de luchtreinigers die we hier zoeken is de bestrijding van ademhalingsallergie.

De belangrijkste criteria waaraan deze luchtreinigers moeten voldoen zijn:

– Verwijdering van pathogenen

– Vernietiging van huisstofmijten en pollen

– Het weghouden van stof

Daarnaast moet u ook rekening houden met andere zaken, zoals de grootte van het toestel, het filtertype, de prijs, de intensiteit van het gebruik en het geluid.

1. De grootte hangt af van het gedeelte van de woning dat u wilt vrijhouden van huisstofmijten.

Hoe groter de ruimte, hoe groter de capaciteit van de luchtreiniger moet zijn.

U mag er niet van uit gaan dat u een ruimte van 100 vierkante meter kunt clean houden met een luchtreiniger die ontworpen is om slechts 20 vierkante meter te zuiveren.

Dit is zeker een misvatting.

2. Niet elke luchtreiniger zal u helpen om uw doelen te bereiken.

Voor u is het erg belangrijk dat de luchtreinigers uitgerust zijn met HEPA-filters met een hoge efficiëntie.

Ze moeten in staat zijn om de microscopisch kleine deeltjes, die leiden tot allergische reacties, uit de lucht te zuiveren.

Ze moeten in staat zijn om deeltjes van 0.3 microns uit te filteren met een efficiëntie van 99,97 procent.

3. Voor een goede luchtreiniger zult u een behoorlijk bedrag moeten uittrekken.

Er zijn ook goedkopere producten op de markt die efficiënt zijn, maar de onderdelen zijn niet zo duurzaam waardoor de frequente van het vervangen van onderdelen veel hoger is.

4. Het is ook belangrijk dat u nadenkt over de intensiteit van het gebruik.

Wilt u de luchtreiniger 24 uur per dag gebruiken of gaat u deze slechts enkele keren per week gebruiken.

Als u de huisstofmijt serieus wilt bestrijden moet u erop letten dat de filters speciaal daarvoor ontworpen zijn.

Tezelfdertijd zullen ze ook schimmelsporen en andere schadelijke deeltje uit de lucht halen.

5. Van een moderne luchtreiniger zult u het geluid overdag niet eens opmerken.

Bij sommige modellen kan er een licht geruis zijn, maar dit is over het algemeen niet storend om de slaap te vatten.

De meest luidruchtige luchtreiniger, die werken als een waterbad, passen niet in uw strategie om huisstofmijten uit te roeien.

Ze verhogen de luchtvochtigheid waardoor ze de ontwikkeling van de huisstofmijt nog bevorderen.

Kenmerken van de beste luchtreinigers tegen allergieën

– Een goede luchtreiniger die aan alle bovengenoemde eisen voldoet, reinigt de lucht van ziektekiemen en stof door filtering met een HEPA-filter en gebruik van Uv-lampen voor het elimineren van micro-organismen, reinigt de kamer, verwijdert onaangename geuren en vult de kamer met frisse lucht.

– Een degelijke luchtreiniger mag niet groter zijn dan een vuilnisbak.

Dat is meer dan genoeg voor een appartement of een doorsnee woonkamer.

– Voor wie regelmatige op reis gaat zijn er ook compactere modellen die u overal kunt meenemen.

Deze draagbare toestellen zijn over het algemeen niet voorzien van HEPA-filters, maar dit nadeel wordt gecompenseerd door een grote Uv-lamp.

Het is best om dit toestel aan te zetten terwijl u niet op de kamer bent.

Wanneer u terugkeert, kunt u genieten van de gezuiverde lucht.

Dit is een geweldige optie door als u last hebt van huisstofmijt allergie en vaak op reis bent.

– Ook ioniserende luchtreinigers zijn zeer efficiënt omdat ze micro-organismen effectief doden en de lucht reinigen.

Ze geven ook een bepaalde hoeveelheid ozon af. Ozon is een krachtig luchtreinigings-element dat gebruikt wordt voor het steriliseren van medische instrumenten en voor het reinigen van de kamers.

Ozon kan licht irriterend zijn vandaar dat de ioniserende luchtreiniger best aangelegd wordt wanneer mensen met allergieën niet in de ruimte aanwezig zijn.

– De meeste moderne luchtreinigers zijn uitgerust met een ionisator die speciaal ontworpen is om de lucht te zuiveren.

De ionisator creëert negatieve ionen die op zoek gaan naar positief geladen deeltjes zoals stof, huidschilfers, bacteriën, pollen, schimmels, chemische dampen en andere allergenen.

Wanneer de positieve en negatieve ionen zich verbinden worden de deeltjes te zwaar om rond te zweven en worden ze naar beneden gedrukt en zo uit de lucht gehaald.

Lees hier alles over een luchtreiniger en allergieën!


Luchtreiniger en allergieën

Luchtreiniger en allergieën


Conclusie

Lees hier alles over een luchtreiniger en allergieën!

De dagelijkse hygiëne zal niet volstaan om de lucht vrij te krijgen van huisstofmijten.

Een goede luchtreiniger is van cruciaal belang om de populatie van huisstofmijten in elke kamer laag te houden, vooral ook in kamers met tapijten.

Het probleem met de meeste stofzuigers is dat de stofdeeltjes die zo klein zijn als de stofmijt niet kunnen vasthouden en ze snel terug in de lucht terecht komen.

Een degelijke luchtreiniger zal niet alleen de stofmijten verwijderen, maar ook hun uitwerpselen en eitjes zodat hun levenscyclus onderbroken wordt.


luchtreiniger prijzen


Comments are closed.
Paste your AdWords Remarketing code here