Luchtkwaliteit binnen verbeteren | Luchtreiniger kopen van Therapy Air

Luchtkwaliteit binnen verbeteren

Wilt u thuis de luchtkwaliteit verbeteren? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een luchtreiniger? Maak kennis met de kwaliteitsvolle luchtreinigers van Therapy Air.

Ontdek onze luchtreiniger modellen en vraag onze prijzen met expert advies aan:

Luchtreiniger therapy air - Luchtkwaliteit binnen verbeteren

Stap 1 van 2

Luchtkwaliteit binnen verbeteren

Luchtkwaliteit binnen verbeteren

De luchtkwaliteit binnen verbeteren

U denkt misschien dat de lucht in uw huis veel schoner is dan buiten. Wat als ik u zou vertellen dat de lucht in uw huis zelfs twee keer meer vervuild is dan de buitenlucht! Je zult me niet geloven! Het is waar, maar de EPA zegt dat de binnenlucht 2 tot 5 keer meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht, ongeacht of je in een industrieel of landelijk gebied woont.

Vandaag gaan we het hebben over enkele manieren waarop u de luchtkwaliteit binnenshuis (IAQ) kunt verbeteren.

Er moeten een aantal redenen zijn. Laten we eens gaan kijken wat onze binnenlucht slechter maakt dan buiten. Zo kunnen we enkele stappen ondernemen om ze te vermijden en onze longen gezonder te houden.

Hier zijn de meest voorkomende verontreinigende stoffen in de binnenlucht:

– Biologische verontreinigende stoffen – bacteriën, virussen, huidschilfers van huisdieren, pollen, huisstofmijt, schimmel

– Vluchtige organische stoffen (VOS) – Uitstoot van verschillende huishoudelijke producten zoals verf, lijm, spuitbussen

– Zwevende deeltjes (PM2.5) – Uitstoot van kachels, verwarmingstoestellen, open haarden waar verbranding plaatsvindt

– Koolmonoxide (CO) – Uitstoot van kachels, kachels, tabaksrook

– Stikstofdioxide (NO2) – Uitstoot van niet-geventileerde kachels, tabaksrook, laswerkzaamheden

– Radon – Natuurlijk gevormd radioactief gas kan uit de ondergrond binnenkomen

Test uw binnenlucht kwaliteit op de eerste plaats.

We hebben allemaal wel eens last van slechte lucht. We kunnen niet gemakkelijk lucht inademen die vervuild is! Hoewel sommige giftige gassen, kunnen we niet testen, ruiken of zien. U kunt een goede luchtkwaliteit monitor om uw Indoor Air Quality (IAQ) te controleren.


luchtkwaliteit binnen verbeteren

luchtkwaliteit binnen verbeteren


7 manieren om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren

U kent de bronnen die uw binnenlucht vervuilen. U kunt de vervuiling verminderen door gewoon wat voorzorgsmaatregelen te nemen. Hier zijn de 7 manieren waarop u de luchtkwaliteit binnenshuis tot 99% kunt verbeteren.

1. Verbeter de ventilatie

Laat de frisse lucht op natuurlijke wijze in uw huis komen. Zet de deuren en ramen van tijd tot tijd open. U kunt de airconditioner aanzetten om frisse lucht van buiten aan te voeren. Verbetering van de ventilatie is de eenvoudigste en effectiefste manier om de binnenlucht schoon te maken.

2. Vochtigheid onder controle houden

Houd de luchtvochtigheid binnenshuis op een gematigd niveau van 30-50%. Dit minimaliseert de groei van allergenen in de lucht, zoals schimmel en huisstofmijt. In de zomer neemt de luchtvochtigheid aanzienlijk toe. Gedurende deze tijd kunt u een airconditioner of ontvochtiger gebruiken om de vochtigheidsgraad binnenshuis op peil te houden.


luchtreiniger prijzen


3. Houd uw binnenruimte schoon

Weet u waarom uw vloeren en tapijten de meeste huidschilfers van huisdieren, huisstofmijt en andere allergenen in de lucht gevangen houden? Ja, het is de zwaartekracht, die ze naar de grond trekt en vasthoudt. Dus, reinig uw vloer en tapijt twee keer per week met een goede HEPA stofzuiger en was het filter regelmatig.

Houd uw meubels, huishoudelijke apparatuur waar verontreinigende stoffen vast te houden schoon. Gebruik voor het schoonmaken een micro vezeldoek.

Reinig regelmatig uw HVAC filters waar stofmijten, pollen, en andere verontreinigende stoffen worden gevangen. Vervang filters indien nodig. Reinig de luchtkanalen van HVAC units om schimmelgroei te verminderen.

4. VOC controle

Vluchtige Organische Stoffen, beter bekend als VOC’s, zijn een belangrijke vervuiler van de binnenlucht. Ze zijn afkomstig van sommige van onze dagelijkse consumptieproducten. Luchtverfrissers, spuitbussen, verf, kleefstoffen, hobby producten zijn de bronnen van VOC-emissie.

U moet deze met zorg gebruiken, niet blootgesteld in de lucht houden wanneer u ze niet gebruikt. Gebruik VOC-producten in een uitstekend geventileerde ruimte.


luchtkwaliteit binnen verbeteren

luchtkwaliteit binnen verbeteren


5. Zorg voor rook

Probeer roken in uw huis te vermijden. Het is een van de meest waarschijnlijke oorzaken van het verslechteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Sommige elementen uit sigarettenrook kunnen vastzitten in meubels en kleding.

Zorg voor een goede ventilatie van uw gas- of kerosine kachels en gewone kachels. Dit zijn de bronnen van reukloze gassen zoals CO en NO2.

6. Investeer in een luchtreiniger

Er zijn een aantal bekende voordelen van luchtreinigers. Een goede HEPA filter luchtreiniger kan 99,97% van de belangrijkste luchtverontreinigende stoffen (pollen, schimmelsporen, huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren) verwijderen tot de kleinere verontreinigende stoffen (bacteriën, tabaksrook) die een grootte hebben tot 0,3 micron. Menselijk haar heeft een diameter van 50-70 micron.

Weinig echte HEPA filter luchtreinigers zijn effectiever, die tot 99,99% van de fijne luchtverontreinigingen zoals koolstofstof, fijne verbrandingsrook en zelfs virussen verwijderen. Om rookgeur te verwijderen, moet u een met actieve kool uitgeruste luchtreiniger kiezen.

Een luchtreiniger kan dus een effectieve manier zijn om uw binnenlucht zuiver en schoon te maken.


luchtreiniger prijzen


7. Decor binnen met kamerplanten

Kamerplanten kunnen een nuttige manier zijn om chemische stoffen uit de lucht te verminderen. Het kunnen zelfs huis decor elementen zijn. Vergeet niet om ze niet te veel water te geven, anders groeien er micro-organismen die in de lucht zwevende verontreinigende stoffen kunnen worden. Kamerplanten die goed gedijen bij weinig licht zijn perfect voor slaapkamers.

Adem schone lucht in

Af en toe kunt u uw muren en plafonds schoonmaken. Test de aanwezigheid van radon in uw huis. Radon is een natuurlijk gevormd radioactief gas dat vanuit de ondergrond in uw huis terecht kan komen. U kunt het niet zien of ruiken, en het veroorzaakt longkanker.


luchtkwaliteit binnen verbeteren

luchtkwaliteit binnen verbeteren


Luchtkwaliteit binnen

Waarom je (waarschijnlijk) een slechte luchtkwaliteit binnen hebt

De luchtkwaliteit binnenshuis

Het is algemeen bekend dat vervuiling door elektriciteitscentrales, voertuigen en machines buitenshuis bijdraagt aan een slechte luchtkwaliteit buiten. Dat weten we allemaal. En daarom gaan velen van ons er waarschijnlijk van uit dat de lucht die we buiten inademen de meest vervuilde lucht is die we dagelijks tegenkomen.

Helaas is dat niet waar. Niet eens in de buurt.

De lucht in onze huizen en kantoren is zelfs veel slechter dan de buitenlucht. De EPA heeft geschat dat de lucht binnenshuis gemiddeld 2-5x slechter is dan de lucht die we buiten inademen. Hoe waar dit ook voor u mag zijn, het is waarschijnlijk dat u er nog niet veel over hebt nagedacht, of hoe u uw luchtkwaliteit kunt verbeteren.

Microbiële verontreinigende stoffen – zoals schimmel, pollen en huidschilfers van huisdieren – kunnen in combinatie met chemicaliën zoals vluchtige organische stoffen (VOC’s) en radon een extreem giftige omgeving in uw huis creëren.


luchtreiniger prijzen


Hoe slechter uw binnenlucht is, hoe groter de kans dat u last krijgt van astma en allergieën, en dat uw immuunsysteem aanzienlijk wordt verzwakt, waardoor u vatbaarder bent voor verkoudheid of andere ziekten.

Door meer te weten te komen over de meest voorkomende oorzaken van een slechte luchtkwaliteit binnenshuis en over eenvoudige manieren om dergelijke problemen te voorkomen, kunnen we onszelf en de mensen om ons heen veel ongemak en gezondheidsproblemen besparen.

Veel voorkomende oorzaken van slechte luchtkwaliteit binnen

Het is gemakkelijker om de kwaliteit van de binnenlucht in uw huis, kantoor of ander gebouw onder controle te krijgen als u de onderliggende oorzaken van het probleem begrijpt. In veel gevallen brengen we onschuldig dingen in onze huizen en andere gebouwen die een ravage aanrichten in de kwaliteit van onze binnenlucht.


luchtkwaliteit binnen verbeteren

luchtkwaliteit binnen verbeteren


Veel voorkomende boosdoeners zijn de volgende:

Polybroombifenyl (PBB) & polychloorbifenyl (PCB)

Beide chemische stoffen worden vaak aangetroffen in een groot aantal consumentenproducten die plastic bevatten, zoals meubels, televisies, computermonitoren en alles met plastic schuim. Beide chemicaliën worden aan plastic toegevoegd om te voorkomen dat het vlam vat. Helaas komen beide chemicaliën ook in onze leefomgeving terecht.

Polyurethaan

Een andere chemische stof die vaak wordt aangetroffen in en op consumentenproducten, is een bekende ademhaling gifstof. Polyurethaan wordt vaak op houten meubelen en vloeren gespoten om ze te beschermen tegen waterschade en om ze er beter uit te laten zien. Het wordt echter ook vaak toegevoegd aan de binnenkant van matrassen.

Formaldehyde

Formaldehyde wordt vaak aangetroffen in de lijm van tapijten, multiplex panelen, bekleding en vele andere consumentenproducten en is een andere gevaarlijke chemische stof die bijdraagt aan een slechte luchtkwaliteit.

Sigarettenrook

Met naar schatting 200 giftige stoffen in sigaretten, zijn sigaretten een andere veel voorkomende oorzaak van slechte luchtkwaliteit. Het is ook een van de makkelijkst te voorkomen oorzaken.

Van luchtreinigers tot een verandering van gedrag, het beperken van de hoeveelheid sigarettenrook in uw huis zal een lange weg gaan in het verbeteren van uw binnenlucht kwaliteit. Dit is vooral belangrijk als u kinderen in huis heeft.

Pesticiden

Of u nu insecten probeert te doden of dat het per ongeluk in huis terechtkomt, pesticiden zijn een andere veel voorkomende oorzaak van een slechte luchtkwaliteit binnenshuis. De EPA meldt dat residuen van pesticiden “wijdverspreid aanwezig” zijn in uw huis.


luchtreiniger prijzen


Schimmel en meeldauw

Als de lucht in uw huis te vochtig is, is het waarschijnlijk dat er ergens in uw huis schimmel groeit. Hoe langer dit doorgaat, hoe erger uw schimmelprobleem wordt, en uiteindelijk hoe meer sporen er in de lucht komen die u inademt.

Deze microscopische sporen kunnen leiden tot een aantal mogelijke ziektes, en daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de vochtigheidsgraad in uw huis niet te hoog is. Als dat wel het geval is, is het verstandig om zo snel mogelijk een luchtontvochtiger voor uw huis aan te schaffen.

Huishoudelijke schoonmaakmiddelen

Het is belangrijk voor uw gezondheid om uw huis schoon te houden, maar de producten die we gebruiken zijn een van de meest voorkomende oorzaken van een slechte luchtkwaliteit in huis. Veel van de chemicaliën in deze producten kunnen bijdragen aan een verscheidenheid van gezondheidsproblemen, waaronder hoofdpijn, astma en veel aandoeningen aan de luchtwegen.

En het moment dat u ze in uw huis spuit, is hetzelfde moment dat ze beginnen te circuleren in de lucht die u inademt.

Huisstofmijt, stuifmeel, huidschilfers van huisdieren en kakkerlakken

Alle vier deze milieuverontreinigende stoffen kunnen de lucht die je inademt aantasten. Om te voorkomen dat deze verontreinigende stoffen uw binnenlucht verontreinigen, is het van essentieel belang dat u uw huis schoon en opgeruimd houdt. Als je huisdieren hebt, zorg er dan voor dat je ze regelmatig in bad doet en beperk hun tijd buitenshuis zoveel mogelijk.


luchtkwaliteit binnen verbeteren

luchtkwaliteit binnen verbeteren


Andere bijdragende factoren

Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan een slechte luchtkwaliteit binnenshuis is slechte ventilatie. Door de ramen in uw gebouw af en toe open te zetten (zelfs in de winter) kunt u schadelijke gifstoffen, allergenen en andere verontreinigende stoffen die in uw huis zijn blijven hangen, naar buiten laten stromen of verdunnen vanuit de buitenlucht.

Hoewel het zelden mogelijk is om de binnenlucht altijd perfect zuiver te houden, kunt u uzelf en de andere bewoners van uw gebouw dezelfde luchtkwaliteit of beter dan de buitenlucht geven door gewoon de ramen regelmatig open te zetten.

Toegegeven, buitenlucht kan verontreinigingen bevatten zoals pollen en andere allergenen, maar het feit dat de lucht fris is, is de belangrijkste reden dat het helpt om muffe binnenlucht uit te spoelen.

Symptomen van slechte binnenlucht kwaliteit

Een slechte binnenlucht kwaliteit heeft niet op iedereen dezelfde invloed. Mensen met allergieën, astma of andere ademhalingsproblemen zijn meestal de eersten die ongewenste symptomen van een slechte luchtkwaliteit ontwikkelen. Symptomen manifesteren zich vaak geleidelijk en kunnen vaak gemakkelijk worden genegeerd of aan andere oorzaken worden toegeschreven.

Hieronder vindt u een aantal signalen die u kunt herkennen bij bewoners van een gebouw en die u kunnen waarschuwen voor een probleem met de binnenlucht kwaliteit.

– Irritaties aan keel, neus en ogen.

– Huiduitslag en rood worden van de huid (erytheem).

– Droge huid en slijmvliezen.

– Hoesten en luchtweginfecties.

– Slaperigheid, hoofdpijn en geestelijke vermoeidheid.

– Duizeligheid en misselijkheid.

– Andere overgevoeligheidsreacties.


luchtreiniger prijzen


Symptomen

Als u een van de bovenstaande symptomen bij uzelf of uw omgeving opmerkt, is het belangrijk om op een constructieve, probleemoplossende manier uit te zoeken of er een probleem is met de binnenlucht kwaliteit.

Stel uzelf de volgende vragen om vast te stellen of de bovenstaande aandoeningen al dan niet te wijten zijn aan de kwaliteit van uw binnenlucht:

– Doen de symptomen zich plotseling voor wanneer mensen het gebouw betreden?

– Zijn de symptomen wijdverspreid onder de bewoners van het gebouw?

– Gaan de symptomen weg wanneer de bewoners het gebouw aan het eind van de dag of in het weekend verlaten?

– Heeft een arts bij iemand in het gebouw officieel een ziekte vastgesteld die verband houdt met een slechte binnenlucht kwaliteit?

– Hebben mensen met allergieën, astma en chemische gevoeligheden reacties wanneer ze binnen zijn, maar niet buitenshuis?

8 manieren om de luchtkwaliteit binnen te verbeteren

– Als u heeft vastgesteld dat er een probleem is met de luchtkwaliteit in uw huis of kantoor, kunt u de volgende stappen nemen om de algehele luchtkwaliteit te verbeteren.

– Koop een luchtreiniger voor uw huis. Dit is gemakkelijk de beste manier om de lucht die u inademt te zuiveren.

– Controleer de luchtinlaten en -uitlaten van elke kamer om er zeker van te zijn dat ze goed werken, schoon zijn en vrij van stof, vuil en puin dat zich in de loop der tijd kan ophopen.

– Open regelmatig de ramen om de frisse buitenlucht te laten circuleren en de muffe en stilstaande binnenlucht af te voeren.

– Maak geen gebruik van schoonmaakmiddelen met veel chemicaliën die schadelijk zijn voor u en het milieu.

– Plan bouw- en verbouwingsprojecten op tijdstippen die de minste impact hebben op de bewoners.

– Plan tijd in voor een goede ventilatie of het afbakken van nieuwe materialen voordat ze binnenshuis worden geïnstalleerd.

– Reinig en onderhoud de luchtinlaten, luchtkanalen en filters regelmatig om ervoor te zorgen dat de lucht die circuleert zo schoon mogelijk is.

– Sta niet toe dat er binnenshuis gerookt wordt of dat er gerookt wordt in de buurt van deuropeningen waar de rook naar binnen zou kunnen worden geleid.

– Overweeg de aanschaf van een luchtontvochtiger of luchtbevochtiger, afhankelijk van of u in een droog of vochtig klimaat woont, om u te helpen de vochtigheidsniveaus in uw huis te reguleren.

– Bewust zijn van de problemen die schadelijk kunnen zijn voor de kwaliteit van de lucht in uw binnenruimte is een belangrijke eerste stap, en door proactief te zijn bij problemen met de binnenlucht kwaliteit, kunt u het comfort en de veiligheid van iedereen die uw gebouw betreedt beter waarborgen.


luchtkwaliteit binnen verbeteren

luchtkwaliteit binnen verbeteren


Luchtverversing in huis

Luchtverversing in huis met de Therapy Air luchtreiniger: 5 redenen waarom het gezond voor u is

Luchtverversing in huis kent vele voordelen.

Elk huis bevat talloze stofdeeltjes, bacteriën en virussen.

De meeste mensen brengen een groot gedeelte van hun tijd binnenshuis door.

Zij ademen dan constant vervuilde lucht in.

Alles wat u moet weten over luchtvervuiling leest u hier.

Zo bespreken wij de gezondheidsaspecten en vertellen wij u alles over de oplossing.

Heeft u last van astma of een huisstofmijt allergie?

Dan is de kans groot dat een luchtreiniger uw gezondheid zal verbeteren.

Makkelijker ademen, betere gezondheid en een schonere lucht in huis.

Wie wil dat nou niet?

Waarom een luchtreiniger?

Een luchtreiniger in huis halen.

Het klinkt misschien als een hele decadente onnodige aankoop.

Toch kunnen wij iedereen aanraden zich eens te verdiepen in luchtvervuiling in huis.

Vooral mensen met astma of allergieën zullen minder klachten ervaren met de aanschaf van een luchtreiniger.

Frisse lucht is een van de belangrijkste dingen voor een gezond huis.

De luchtkwaliteit in de meeste huizen is erg slecht.

Ventilatie is vaak verouderd en zorgt er meestal vooral voor dat bacteriën en virussen de kans krijgen sneller te verspreiden.

Woont u in een grote stad?

Dan heeft u absoluut een luchtreiniger nodig.

In steden is de fijnstof concentratie vaak erg hoog.

Fijnstof kan hele nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid.

Denk hierbij aan klachten als benauwdheid en veel hoesten.

Ook hoofdpijn en vermoeidheid kunnen worden veroorzaakt door een te hoge fijnstof concentratie.

Dit geldt trouwens niet alleen voor bewoners van (grote) steden.

Woont u vlakbij een snelweg of industriegebied?

Grote kans dat de fijnstof concentratie in uw woning te hoog is.


luchtreiniger prijzen


Eerste hulp bij hooikoorts

Hooikoorts is voor veel mensen een jaarlijks terugkomend kwaad.

Zodra de eerste bomen in bloei komen begint het feest weer.

Niezen, brandende ogen, hoofdpijn en vermoeidheid zijn voor veel mensen herkenbare symptomen van hooikoorts.

Maar wist u dat hooikoortsklachten verminderd kunnen worden door een luchtreiniger?

Als u gevoelig bent voor pollen zult u vast weten dat die zich niet alleen buiten bevinden.

Staat er af en toe een raam open?

Dan zult u ook thuis last hebben van de pollen.

Bent u in het bezit van een luchtreiniger?

Dan zult u geen last meer hebben van hooikoortsklachten wanneer u thuis bent.

Alle pollen worden uit de lucht gefilterd en u kunt met een gerust hart ademhalen.

Schadelijke schimmel

Woont u in een wat ouder huis?

Dan is de kans groot dat u regelmatig last heeft van vocht en schimmel.

Oudere huizen worden vaak slechter geventileerd.

Schimmel in huis kan erg schadelijk zijn voor de gezondheid.

Schimmel veroorzaakt klachten als hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid.

Daarnaast kan het bij mensen met een longaandoening klachten verergeren.

Een luchtreiniger is de oplossing voor iedereen die last heeft van vocht en schimmel in huis.

Een luchtreiniger zorgt er niet voor dat de schimmel verdwijnt.

Wel worden de stoffen die de schimmel verspreidt uit de lucht gehaald.

Deze deeltjes zijn verantwoordelijk voor de gezondheidsklachten.

Met een luchtreiniger hoeft u zich dus geen zorgen meer te maken over eventuele gezondheidsklachten door schimmel.


luchtkwaliteit binnen verbeteren

luchtkwaliteit binnen verbeteren


Therapy Air

Therapy Air luchtreinigers zijn de beste die op de markt te vinden zijn.

De luchtreinigers zijn van hoge kwaliteit en worden gemaakt in Zwitserland.

Therapy Air zorgt ervoor dat luchtvervuiling in huis aangepakt wordt.

Hierdoor kunt u weer met een gerust hart ademhalen.

Of het nou gaat om pollen, stof, sigarettenrook, bacteriën of virussen.

Therapy Air filtert alles uit de lucht.

Wie een kamer met een luchtreiniger binnenloopt merkt gelijk verschil.

Ademen gaat gemakkelijker en wordt als prettiger ervaren.

Mensen met allergieën of astma zullen u helemaal dankbaar zijn.

De lucht wordt gezuiverd en niemand hoeft meer last te hebben van pollen of stofdeeltjes.

Wat veel mensen niet weten is dat Therapy Air luchtreinigers ook fantastisch zijn voor het reduceren van andere stoffen.

Steekt u wel eens een geurkaars of open haard aan?

Grote kans dat er schadelijke stoffen in uw huis te vinden zijn.

Ook luchtverfrissers en luchtbevochtigers kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid.

Een luchtreiniger reinigt de lucht met behulp van filters en ionisatie.

Therapy Air luchtreiniger zijn voorzien van HEPA-filters.

Dit zijn de beste filters die op de markt te vinden zijn.

Een luchtreiniger is de aankoop voor iedereen die de luchtkwaliteit in huis wil verbeteren.


luchtreiniger prijzen


Alles op een rijtje

De meeste huizen zijn niet zo schoon als u zou denken.

Lucht wordt binnenshuis hergebruikt en virussen en bacteriën krijgen de kans te groeien.

Ook pollen en stofdeeltjes zijn in de meeste huizen in overvloed aanwezig.

Heeft u last heeft van gezondheidsklachten? Of het nou migraine, astma, hooikoorts of duizeligheid is.

Een luchtreiniger kan wel eens verlichting bieden.

Luchtreinigers hebben speciale filters, waardoor schadelijke stoffen uit de lucht in uw huis verdwijnen.

Iedereen die in een stad, vlakbij een industriegebied of in de buurt van een snelweg woont zou een luchtreiniger moeten hebben.

De Therapy Air luchtreiniger is eigenlijk gewoon een must voor ieder huishouden.


luchtkwaliteit binnen verbeteren

luchtkwaliteit binnen verbeteren


Luchtverontreiniging binnen

In de wereld van vandaag is het niet alleen de lucht die we buiten op de straten van de stad inademen, maar ook de lucht binnen in onze huizen en kantoren, plaatsen waar we ons veilig en geborgen zouden moeten voelen, die als potentieel levensbedreigend is aangemerkt.

Luchtverontreiniging treft iedereen. Het is onmogelijk om je ervoor te verbergen. Het maakt niet uit waar we zijn, we zijn voortdurend omringd door verontreinigende stoffen en gifstoffen – vooral in onze eigen huizen.

We brengen 90% van onze tijd binnenshuis door

Dat betekent dat we 90% van onze tijd gerecyclede lucht inademen. Wanneer lucht wordt gerecycled, vooral door reguliere ventilatiesystemen, bouwen stof, schimmel, bacteriën, virussen, sigarettenrook, verschillende chemicaliën en andere giftige stoffen zich voortdurend op, wat betekent dat hun concentratie toeneemt naarmate de lucht wordt hergebruikt.

Bij elke ademhaling ademen we 40.000 tot 75.000 stofdeeltjes in

De luchtvervuiling in onze huizen kan 2, 5 tot wel 100 keer hoger zijn dan de buitenlucht. Met elke ademtocht ademen we 40.000 tot 75.000 stofdeeltjes in.

Gezondheidseffecten kunnen nog jaren na blootstelling optreden

– Hebt u ooit hoofdpijn of een geïrriteerde neus en keel gehad die maar niet over wilden gaan?

– Allergische reacties?

– Duizeligheid en vermoeidheid, zelfs na een goede nachtrust?

Deze symptomen kunnen gemakkelijk worden genegeerd of verklaard. Medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn, zoals aspirine of verkoudheidsmedicijnen, verbergen en maskeren ze, waardoor we niet op zoek gaan naar de oorzaak.


luchtreiniger prijzen


Andere symptomen

– Aanhoudende hoest, bindvlies irritatie, hoofdpijn

– Vermoeidheid, duizeligheid, allergische huidreactie, zwakte

– Begin van astma, frequente infecties van de bovenste luchtwegen

Blootstelling aan oplosmiddelen, schoonmaakmiddelen, pesticiden en andere vluchtige organische stoffen kan al deze symptomen veroorzaken, maar ook misselijkheid, epistaxis en dyspneu.

Zware metalen in de atmosfeer, zoals lood- en kwikdamp, kunnen het maag-darmkanaal aantasten en spierkrampen en beven, zwakte, persoonlijkheidsveranderingen en gehoorverlies veroorzaken, naast vele andere.

Biologische verontreinigende stoffen, zoals huidschilfers van huisdieren, schimmels en stofmijten, kunnen ook bijdragen tot de verspreiding van ziekten en infecties. Vaak kunnen ze onaangename symptomen veroorzaken, zoals benauwdheid op de borst, aanhoudende hoest en rhinitis.

Kachels, kachels, ovens en open haarden kunnen ons ook onwel maken. Duizeligheid, hoofdpijn, geïrriteerde ogen en een verhoogde frequentie van angina pectoris bij personen met coronaire hartziekten, plus veel van de andere eerder genoemde symptomen, kunnen door deze verbrandingsbronnen worden veroorzaakt.


luchtkwaliteit binnen verbeteren

luchtkwaliteit binnen verbeteren


Woont u samen met een roker?

Omgevingstabaksrook (ETS), of meeroken, is net zo schadelijk als roken zelf, zo niet schadelijker. Irritatie van het bindvlies, piepende ademhaling, snurken, verergering van chronische aandoeningen van de luchtwegen, hartziekten en kanker zijn enkele van de gezondheidsrisico’s die samenhangen met meeroken.


luchtreiniger prijzen


Sick building-syndroom

Naarmate de technologie zich steeds sneller ontwikkelt en we steeds sneller nieuwere en modernere gebouwen bouwen, zij het met minder milieubewuste materialen, is er een nieuw soort ziekte gedocumenteerd, het zogeheten “sick building syndrome”.

Grote hoeveelheden giftige stoffen komen vrij uit vloeren, tapijten, plastics, meubilair, kleefstoffen, verf, vernis, moderne bouwmaterialen, synthetische stoffen en vele andere bronnen die worden gebruikt om kantoorgebouwen te bouwen.

Het Sick Building Syndrome veroorzaakt aanhoudende hoest, irritatie, hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, allergische reacties, zwakte, astma, irritatie en infecties van de luchtwegen.

Lage luchtkwaliteit op kantoor

Maar liefst 20% van de werknemers zegt dat hun prestaties worden belemmerd door de symptomen van dit Sick Building Syndrome en een vijfde van de beroepsbevolking zegt niet optimaal te kunnen functioneren als gevolg van de lage kwaliteit van de binnenlucht.


Ontdek: Vacuumpomp van Vacsy

Comments are closed.
Paste your AdWords Remarketing code here