Luchtzuiveraar kopen | Therapy Air Ionisator

Luchtzuiveraar kopen

Bent u op zoek naar een luchtzuiveraar? Maak kennis met de kwaliteitsvolle luchtzuiveraars van Therapy Air.

Ontdek onze luchtzuiveraar modellen en vraag onze prijzen met expert advies aan:

Luchtreiniger therapy air -Luchtzuiveraar kopen

Stap 1 van 2

Luchtzuiveraar kopen

Luchtzuiveraar kopen

Hoe een luchtzuiveraar of luchtreiniger kopen

Als u bezorgd bent over uw algemene gezondheid, dan bent u waarschijnlijk ook bezorgd over wat er in de lucht zit die u inademt. Zelfs onze huizen zitten vol met verontreinigende stoffen die uw gezondheid en welzijn kunnen beïnvloeden. Alledaagse activiteiten kunnen de lucht in uw huis vullen met verontreinigende stoffen en allergenen.

Het kiezen van de juiste luchtzuiveraar kan verwarrend zijn. Er zijn enorm veel grafieken, studies en certificeringen te vinden over luchtzuiveraars. Het is van cruciaal belang om alle gegevens tot op de bodem uit te zoeken en een goede beslissing te nemen. Hier is onze stap-voor-stap gids voor het kiezen van een luchtzuiveraar.

Bij het overwegen van een luchtzuiveraar, onze suggesties over de stappen die u moet nemen in het proces zijn:

– Bereken de grootte van de kamer waarin de luchtzuiveraar zal worden gebruikt.

– Kies een luchtzuiveraar met een voldoende hoge CADR voor de kamer.

– Kies het type filtratie dat u nodig hebt en let daarbij vooral op specifieke verontreinigingen.

– Zorg ervoor dat u met de luchtzuiveraar kunt leven. Lawaai en lopende kosten zijn factoren die u moet overwegen.

– Vermijd luchtzuiveraars die bijdragen tot de luchtvervuiling binnenshuis. Ozon producerende luchtzuiveraars moeten koste wat kost vermeden worden.

info luchtzuiveraar kopen |


Luchtzuiveraar kopen

Luchtzuiveraar kopen


Hoe kiest u een luchtzuiveraar?

Ondanks wat sommige fabrikanten beweren, zal geen enkel luchtzuiveringsapparaat 100% van de verontreinigende stoffen en allergenen uit de lucht in uw huis verwijderen. Het probleem is dat een luchtzuiveraar alleen de lucht kan reinigen die er doorheen stroomt. Allergenen en verontreinigende stoffen kunnen op het tapijt, meubilair en harde oppervlakken blijven zitten, wachtend om weer in de lucht te worden verstoord.

Bij de aanschaf van een luchtzuiveraar moet u met een aantal zaken rekening houden om er zeker van te zijn dat u de beste prestaties krijgt.

Waar gaat u de luchtzuiveraar gebruiken?

– Heeft u specifieke behoeften zoals het verwijderen van huidschilfers van huisdieren of rookresten?

– Vergelijk de CADR beoordelingen.

– Koop een apparaat met HEPA-filtertechnologie.

– Koop een zuiveringsapparaat met de laagst mogelijke geluidsklasse.

– Overweeg de kosten van vervangende filters en onderhoud.

– Denk goed na of u uw zuiveraar met uw telefoon aan en uit moet kunnen zetten.

De grootte van de kamer maakt het verschil

Voordat u verder gaat, moet u beslissen wat uw doel is voor een luchtzuiveraar. De meeste draagbare stand-alone luchtzuiveraars zullen effectief de lucht in één kamer filteren. Je moet ervoor zorgen dat de luchtzuiveraar die je koopt groot genoeg is voor de grootte van de kamer die je wilt filteren. Luchtreinigers worden geclassificeerd op basis van de hoeveelheid schone lucht die ze afgeven (CADR).

Over CADR – Waarom is het zo belangrijk?

Hoe groter het CADR-getal dat op de luchtzuiveraar staat vermeld, hoe meer stofdeeltjes het filter uit de lucht zal verwijderen. Hoe groter de kamer, hoe groter het CADR nummer dat u wenst. Er is geen industriestandaard voor het CADR nummer in verband met de grootte van de kamer. Vaak vermeldt de fabrikant de aanbevolen kamergrootte op de verpakking.

De EPA doet in haar “Guide to Air Cleaners in the Home,” de volgende aanbevelingen over CADR en kamergrootte

De CADR’s zijn berekend op basis van een 8-voet plafond en 5 luchtwisselingen per uur. Als u hogere plafonds heeft, en u heeft aangepaste luchtverversingen per uur nodig, bereken dan de minimaal vereiste CADR met onze CADR calculator.

Wat zit er in de lucht en wat wilt u verwijderen?

Verontreinigende stoffen en allergenen komen in verschillende maten, vormen en schakeringen voor. In het algemeen zijn er twee categorieën verontreinigende stoffen en allergenen.

Deze twee categorieën van verontreinigende stoffen vereisen verschillende soorten filters. Wanneer u overweegt welk zuiveringsapparaat het beste voor u zal werken, moet u rekening houden met het type filter dat het zuiveringsapparaat gebruikt om verontreinigende stoffen te verwijderen.

info luchtzuiveraar kopen |


Luchtzuiveraar kopen

Luchtzuiveraar kopen


Deeltjes – stof, pollen en rook

Deze verontreinigende stoffen omvatten allergenen zoals pollen en huidschilfers van huisdieren, maar ook rookresten die in de lucht zweven. Als stof een probleem is in uw regio, kan een luchtzuiveraar ook helpen dit probleem te verlichten. In het algemeen geldt: hoe hoger de CADR-waarde en hoe hoger de ventilatorsnelheid, des te beter zal het filter zijn werk doen bij het verwijderen van deeltjes.

Sommige fabrikanten van luchtzuiveraars bieden speciale filters die gericht zijn op specifieke verontreinigende stoffen of allergenen. Controleer de verpakking en de gebruiksaanwijzing van de luchtzuiveraar om na te gaan of er speciale filters voor uw behoeften beschikbaar zijn.

Gassen – We ademen de hele tijd

We zijn afhankelijk van het inademen van gassen om te leven. Zuurstof is het belangrijkste gas waarvan we afhankelijk zijn voor ons leven. Er zijn echter duizenden andere gassen die de lucht in uw huis kunnen verontreinigen, alleen al door de dagelijkse blootstelling. Deze restgassen kunnen afkomstig zijn van verschillende bronnen:

– Verse verf of de installatie van nieuwe vloerbedekking. De gebruikte verf of lijm kan gassen afgeven die allergeen of giftig kunnen zijn.

– Oudere bouwmaterialen die gassen zoals formaldehyde afgeven wanneer ze beginnen te verouderen.

– Kunststoffen die worden gebruikt in wandbekleding, werkbladen en meubels kunnen schadelijke gassen afgeven.

In het algemeen is het beste type filter om gassen als verontreinigende stoffen te behandelen een actieve-koolfilter. Actieve kool is een uitstekend materiaal voor het absorberen en vasthouden van giftige en schadelijke gassen. De beste optie is een luchtzuiveraar met een combinatie van actieve kool en HEPA-filtertechnologie.

Lees meer over luchtverontreinigende stoffen binnenshuis en hun bronnen.

Geluidsniveaus – leven met een luchtzuiveraar

Veel fabrikanten vermelden een geluidsniveau op de verpakking. Dit kan belangrijk zijn als u veel tijd doorbrengt in dezelfde ruimte met de luchtzuiveraar. Geluidsoverlast kan net zo irritant zijn als luchtvervuiling. Het vinden van de luchtzuiveraar met het beste geluidsniveau en de andere functies die u nodig heeft is een belangrijke overweging.

Over het algemeen is een luchtzuiveraar met een geluidsniveau van 50 decibel geschikt voor de meeste woonruimtes. Een moderne koelkast produceert ongeveer 50 decibel wanneer deze in werking is. Voor de meeste mensen is dit een nauwelijks merkbaar geluidsniveau.

Na de aankoopprijs – Wat zijn de gebruikskosten?

De aanschaf van een luchtzuiveraar voegt nog een extra kostenpost aan uw budget toe. Het 24 uur per dag laten draaien van een luchtzuiveraar voegt extra gebruikskosten toe aan uw huishoudbudget. Wij raden u aan te zoeken naar een luchtzuiveraar met het Energy Star-label. Het Energy Star-programma betekent dat het apparaat voldoet aan strenge normen die door de EPA voor energie-efficiëntie zijn vastgesteld.

Uw luchtzuiveraar optimaal laten werken

De andere laag van de kosten die uw luchtzuiveraar met zich meebrengt zijn de onderhoudskosten. De grootste kostenpost bij het gebruik van een luchtzuiveraar zijn de vervangingsfilters. Voordat u een luchtzuiveraar koopt, moet u rondkijken en bepalen wat de vervangingsfilters kosten. Er zijn opties, en de prijs van vervangende filters heeft een breed scala.

info luchtzuiveraar kopen |


Luchtzuiveraar kopen

Luchtzuiveraar kopen


Wat niet te kopen

Er zijn een aantal types luchtzuiveraars die u beter kunt vermijden. Eén type is helemaal niet aan te bevelen en kan zelfs de kwaliteit van de lucht in een kamer verminderen.

Vermijd luchtzuiveraars die ozon produceren – Sommige luchtzuiveraars, vooral die met ionisatoren of UV-lampen, kunnen ozon produceren. Ozon is een bekende long irritant. Als iemand in uw huis aan een longziekte lijdt, kunnen dit soort luchtzuiveraars meer problemen veroorzaken dan ze oplossen.

– Kies een luchtzuiveraar die op de UIL lijst staat – Het gebruik van een elektrisch apparaat dat geen UIL lijst heeft is gevaarlijk. De kans op een elektrische brand is groter bij producten die niet getest zijn en niet op de lijst staan.

– Controleer of er een gecertificeerde CADR rating op de verpakking staat – Gerenommeerde fabrikanten zullen een label op de verpakking plakken met daarop de CADR rating die is getest door een gecertificeerd laboratorium. Als de verpakking niet zo’n label heeft, kan de kwaliteit van de luchtzuiveraar verdacht zijn.

– Leer meer over hoe u een luchtzuiveraar effectief kunt gebruiken om er het meeste uit te halen.

Luchtzuiveraar kopen

Het vinden van de juiste luchtzuiveraar die aan uw behoeften voldoet, hoeft geen overweldigende ervaring te zijn.

Weten wat u nodig hebt in uw luchtzuiveraar is de belangrijkste factor bij de beslissing welke luchtzuiveraar het beste bij uw behoeften past.

Door onze stapsgewijze aanbevelingen omtrent luchtzuiveraars of luchtreinigers op te volgen kunt u het proces gemakkelijker en minder gecompliceerd maken.

info luchtzuiveraar kopen |


Luchtzuiveraar kopen

Luchtzuiveraar kopen


7 Redenen om een luchtzuiveraar kopen een goed idee is.

Luchtzuiveraar kopen

Heeft u het gevoel dat luchtzuiveraars tegenwoordig steeds populairder worden? De kans is groot dat je het aan al je vrienden kunt vragen en dat minstens één van hen zweert bij zijn of haar luchtzuiveraar. Maar is het wel een slimme aankoop, vooral als je in een kleine ruimte woont? Voor veel mensen kan een luchtzuiveraar gemoedsrust geven, het lijden aan allergieën verlichten en zelfs de kans op een astma-aanval verkleinen.

Luchtreinigers zijn ontworpen om deeltjes zoals stof, pollen, schimmels, huidschilfers van huisdieren en andere allergenen die de ademhalingswegen van een persoon kunnen aantasten, op te vangen. Een luchtzuiveraar trekt de vervuilde lucht naar binnen, filtert de lucht door de deeltjes op te vangen en duwt de schone lucht weer naar buiten.

Ontdek zeven goede redenen waarom u er een zou moeten aanschaffen voor uw kleine leefruimte.

1. U hebt huisdieren

U houdt van uw pelsbaby’s, maar dat betekent niet dat u ook moet houden van alle huidschilfers en vacht die ze overal achterlaten. Door regelmatige bewegingen in huis kunnen de huidschilfers en vacht van uw huisdier omhoog worden geschopt en overal rondzwerven. Luchtfilters zijn ontworpen om de huidschilfers van huisdieren in uw lucht schoon te maken en te filteren, zodat u en uw gasten rustig kunnen ademhalen.

2. U heeft kinderen of bent van plan kinderen te krijgen

Wist u dat kinderen gevoeliger zijn voor de gevolgen van luchtvervuiling? De allergieën en/of astma van een kind kunnen worden versterkt of zelfs geactiveerd door de luchtdeeltjes in uw huis. Of u nu kinderen heeft, van plan bent om kinderen te krijgen, of gewoon de leuke oom of tante bent waar kinderen graag tijd mee doorbrengen, een luchtzuiveraar is een geweldige investering voor uw huis.

3. U woont samen met een roker

Blootstelling aan passief roken kan talloze risico’s voor uw gezondheid veroorzaken, dus als u uw partner of huisgenoot niet kunt laten stoppen met roken (of op zijn minst kunt overwegen om buiten te gaan roken), koop dan een luchtzuiveraar met een HEPA-filter (high-efficiency particulate air). HEPA-filters zijn ontworpen om zeer fijne deeltjes uit te filteren, en zijn vooral efficiënt om je te beschermen tegen rook.

info luchtzuiveraar kopen |


Luchtzuiveraar kopen

Luchtzuiveraar kopen


4. Je wordt al wat ouder

Net zoals kinderen vatbaarder zijn voor deeltjes in de lucht, zijn oudere mensen dat ook. Als ons lichaam ouder wordt, kan het niet meer alles verwerken en uitfilteren zoals vroeger. U kunt de kwaliteit van uw ademhaling op peil houden door een luchtzuiveraar in uw kleine ruimte te plaatsen.

5. Je bent bedekt met pollen

Allergieën als geheel zijn nooit aangenaam, maar vooral tijdens de wisseling van de seizoenen wanneer pollen lijkt te zijn in de lucht in een hoger tempo. Het maakt niet uit of u uw ramen gesloten houdt of snel bent bij het sluiten van uw deur om de pollen buiten te houden. Pollen van bloemen, bomen en grassen kunnen zich hechten aan uw schoenen en kleding, samen met uw huisdieren, en toch in uw huis terechtkomen.

6. U heeft problemen met uw luchtwegen

Als je ademhalingsproblemen hebt, zoals astma of COPD, kan een luchtzuiveraar helpen de veelvoorkomende triggers te verwijderen, zoals droge huidcellen, stof, parfums, vuil of schoonmaakmiddelen, en jezelf een betere kans geven om aanvallen in je huis te voorkomen.

7. Je woont in een klein appartement

Als je momenteel in een kleine ruimte woont die muren deelt met andere bewoners, kun je er alles aan doen om je lucht zo schoon mogelijk te houden, maar geuren en andere luchtverontreinigende stoffen kunnen door muren sijpelen of onder deurnaden omhoog waaien. Door een luchtzuiveraar toe te voegen kunt u voorkomen dat u last krijgt van de gewoonten van uw buren.

Luchtzuiveraar kopen

Wanneer u beslist hoe u een luchtzuiveraar voor uw huis kiest, is het belangrijk om te bepalen waar in uw huis u deze wilt plaatsen. Gaat het in de woonkamer, slaapkamer, kantoor, etc? De reden dat u eerst wilt bepalen in welke kleine ruimte hij komt, is dat elke luchtzuiveraar een maximale ventilatie heeft. Dit betekent dat elke luchtzuiveraar slechts een bepaalde hoeveelheid vierkante meter kan zuiveren.

Als je eenmaal de kleine ruimte hebt gevonden waar je hem wilt plaatsen, meet dan de vierkante meters op. Ga dan op onderzoek uit en let op de productinformatie die de minimale hoeveelheid ventilatie aangeeft die nodig is om uw ruimte met succes te zuiveren.

Vervang de filters regelmatig

Als u eenmaal de luchtzuiveraar heeft gevonden die geschikt is voor uw kleine ruimte, zorg er dan voor dat u het advies van de fabrikant leest over wanneer u de filters moet vervangen. Hoewel de meerderheid van hen zegt om uw filters elke 30-60 dagen te vervangen, kent u uw ruimte beter dan zij doen.

Zorg ervoor dat u rekening houdt met:

– De grootte van de ruimte

– De huidige luchtkwaliteit binnen

– De tijd van het jaar (de lente is het slechtste seizoen voor allergieën)

– Het aantal huisdieren in huis

Luchtreinigers zijn er in verschillende maten en zijn in staat om verschillende gebieden te bestrijken. Als u op zoek bent naar een luchtzuiveraar voor uw kleine leefruimte, is een persoonlijke en draagbare luchtzuiveraar een goede optie om kleine gebieden te bestrijken.


Ook interessant: Bioptron lichttherapie werking |

Comments are closed.
Paste your AdWords Remarketing code here